zaterdag 27 juni 2015

Frankrijk weer getroffen door een terroristische aanslag


Bij een terroristische aanslag op een Amerikaanse gasfabriek in het Franse Saint-Quentin-Fallavier, nabij Lyon, is een man brut onthoofd. Volgens de Franse autoriteiten werd het hoofd van de man op een hek buiten de fabriek gespietst naast twee ISIS vlagen. 
Het slachtoffer is een chauffeur van een transportbedrijf, die bij de gasfabriek kwam leveren. Het is de eerste keer dat in Frankrijk iemand onthoofd wordt bij een terreuraanslag. De terroristische organisatie ISIS, waarvan haar leiders eerder hoge functies beklede binnen de Moslim Broederschap, heeft de aanslag opgeëist.

Rond 10 uur drong de terrorist met een auto de gasfabriek binnen. De dader probeerde na de brute barbaarse onthoofding de gasflessen op het terrein te rammen maar bracht uiteindelijk enkel kleine explosieven aan. Minstens twee verdachten opgepakt

Inmiddels zijn er al een aantal volgelingen van de methodiek van Sayed Qotb, de spirituele leider van de Moslim Broederschap opgepakt, een van de verdachten werd geïdentificeerd als de 35-jarige Yassin Salhi, een getrouwde man met drie kinderen. 

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft de verdachte geen strafblad, maar werd Salhi wel twee jaar lang door de politie in de gaten gehouden omdat hij mogelijk zou zijn geradicaliseerd. 

Volgens Cazeneuve heeft de politie diverse verdachte kennissen van de dader gearresteerd. "Mensen die mogelijk hebben deelgenomen aan deze misdaad zijn aangehouden. Uit het onderzoek zal blijken of ze betrokken waren en zo ja op welke manier", zei Cazeneuve.

Volgens het departement Isère, Jean-Paul Bonnetain, had het voertuig waarmee de aanslag werd gepleegd, de toestemming om het fabrieksterrein te betreden. Sinds de aanslagen van januari heeft de Franse regering drastische maatregelen genomen voor waakzaamheid tegen terreur op openbare plaatsen, en de minister van Binnenlandse Zaken heeft vaak herhaald dat de dreiging in Frankrijk "heel hoog" bleef.De drijfveer van dit soort aanslagen


De recente aanslag als de uitvoering ervan uitgerekend weer door een eed van trouw en loyaliteit gever, is een stuk je van een groter plaatje wat velen helaas niet begrijpen. Frankrijk is een van de landen die deelgenomen heeft aan oorlogen tegen Islamitische landen. Hierdoor wordt Frankrijk door de jihadisten als een Muharib -vijandig- land beschouwd. 

Wat inhoudt dat Frankrijk te allen tijde als vergelding door een aanslag getroffen kan worden. Daarnaast staat Frankrijk hoog gerangschikt op het lijstje van ISIS en AQ als gevolg van haar anti Islam beleid en het toestaan van godslastering in de mom van vrijheid van meningsuiting. 


Velen denken dat het moeilijk is om lid te worden of om in contact te komen met ISIS en AQ. Maar de realiteit duidt er op dat het heel erg simpel is om door IS of AQ gebruikt te worden om een aanslag te plegen. Je hoeft enkel maar een bayha Bayha –eed van trouw en loyaliteit- aan hen af te staan. 

Zij stellen wel als eis zodat de bayha een kwalitatieve bayha –eed van trouw en loyaliteit- zal zijn, dat de bayha gever een bekende moet zijn binnen het takfiristische netwerk van ISIS en AQ.

Als dat het geval is dan kan je de bayha  –eed van trouw en loyaliteit- geven aan de aangewezen personen in het land van herkomst of aan een bekende IS strijder op sociale media. Na de gegeven bayha–eed van trouw en loyaliteit- ben je officieel lid en kan je je vrijwillig aanmelden of bevolen worden om aanslagen te plegen in de Muharib landen.

Als dit pad bewandeld wordt dan zal ISIS of AQ de gepleegde aanslag opeisen zoals het geval was met  de recente aanslagen in Tunesische, Koeweit en Frankrijk. Anders zal de gepleegde lone wolf aanslag enkel maar door hen worden verheerlijkt en voor propaganda doeleinde gebruikt worden.

Uit onderzoek blijkt dat niet iedereen die een bayha heeft afgestaan bevolen wordt om aanslagen te plegen in de Muharib –vijandige- landen. Degenen met een theologische overwaarden worden bevolen om zich enkel maar bezig te houden met de verspreiding van de jihadistische ideologie, waardoor er nieuwe personen worden  geïnspireerd om zich bij hen te voegen of om aanslagen te plegen.


v                                        
006
Hieronder een officiële IS acceptatie van een van de velen in Nederland gegeven bayha –eed van trouw en loyaliteit.In het verleden waarschuwde ik als eerste diverse malen voor het gevaar van de bayha –eed van trouw en loyaliteit- gevers, terwijl de verantwoordelijken dit wellicht over het hoofd hadden gezien, aangezien daar niets mee is gebeurd tot op de dag van vandaag. 


Uit de bloedige terroristische aanslag in Frankrijk zouden de AIVD als het NCTV bepaalde conclusies moeten trekken. Ze moeten zich realiseren dat het gevaar zich momenteel niet enkel schuilt achter de terug gekeerde Syriëgangers maar vooral achter de lone wolfs en de bayha –eed van trouw en loyaliteit- gevers. 

De lone wolfs zijn in mijn optiek nog gevaarlijker dan de bayha –eed van trouw en loyaliteit- gevers. Want de harde kern bayha gevers zouden bekend moeten zijn bij de diensten en maken zoveel amateuristische fouten waardoor ze makkelijk traceerbaar zouden moeten zijn voor de inlichtingendiensten.In tegenstelling tot de lone wolfs die achter hun PC met het genot van een zak chips en een glas cola steeds verder en verder vast komen te zitten in de radicalisatie spinnenweb. Daarom is het belangrijk dat de overheid genadeloos optreed tegen personen waarvan het bekend staat dat zij aan de lopende band jihadistische propaganda verspreiden. Want mede door hun activiteiten wordt de kans op radicalisatie van anderen verhoogd met lone wolf aanslagen als resultaat.De overheid dient het niet toe te staan dat deze personen hun gif verspreiden omdat de des betreffende personen wellicht door een derde macht de hand boven het hoofd gehouden wordt.  
Want als de Nederlandse overheid er wellicht alles aan doet om de uitreizers te dwarsbomen om zich bij ISIS of AQ te voegen. 

Dan zou dat dat ook moeten betekenen dat er daadkrachtiger opgetreden dient te worden tegen personen die door middel van hun activiteiten indirect de orde en veiligheid bedreigen. Want als je de uitreis dwarsboomt dan betekent dat ook dat je alles op alles zet om kans te verkleinen dat er nieuwe extremisten worden gecreëerd. 


Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging in Nederland binnen een tijdsbestek van twee jaar met zeker 40 procent zal gaan dalen. Een rechtvaardige effectieve strategie waardoor de strijd tegen deze ideologie op alle fronten gevoerd zal worden. Ik ben van mening dat we een aanslag in Nederland hoe goed de AIVD haar werk ook doet niet kunnen voorkomen. 

Vandaar dat de overheid zich moet focussen om de dreiging op langere termijn te reduceren. Ik ben er heilig van overtuigd zonder zelf overschatting dat mijn ontwikkelde strategie dit kan bewerkstelligen. Ik ben van mening dat velen enkel maar contra productieve handelingen verrichten die de problematiek enkel maar verder verergeren. De effectieve oplossingen liggen voor de hand de overheid dient enkel mijn ontwikkelde strategie te bestuderen en daarover te oordelen.Chessy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.