zaterdag 11 juli 2015

Aanslag Cairo door ISIS opgeëist

 
 


 
Het Italiaanse consulaat in de Egyptische hoofdstad Caïro is zaterdagochtend omstreeks 6.30 uur lokale tijd getroffen door een zware ontploffing. De aanslag is via Twitter door ISIS opgeëist.
 
"Door Gods zegen waren soldaten van ISIS in staat om een geparkeerde auto met 450 kilogram aan explosief materiaal tot ontploffing te brengen bij het Italiaanse consulaat in het centrum van Caïro",  'We raden moslims aan om weg te blijven van die beveiligde plaatsen want het zijn legitieme doelwitten voor jihadstrijders.",aldus de ISIS tweets. 

Door de ontploffing is zeker één persoon om het leven gekomen en vier anderen raakten gewond, Onder de slachtoffers zouden twee politieagenten die verantwoordelijk waren voor de beveiliging van het pand en drie voorbijgangers zijn. 

Sinds het Egyptische leger president Mohamed Morsi in 2013 van de macht verdreven heeft, is het aantal jihadistische aanvallen in Egypte fors toegenomen. Vooral de ordediensten moeten het daarbij ontgelden.
De eerste minister van Egypte, Ibrahim Mehleb, zei zaterdag dat Egypte in oorlog is en hij maande de rest van de wereld aan om zich te verenigen tegen terrorisme. 'Terrorisme bedreigt nu de hele wereld', aldus Mehleb aan de krant Al-Ahram.

Team ChessyGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.