donderdag 16 juli 2015

Vijf mensen zijn gedood bij een aanslag bij de marine in de VS

Team Chessy

TENNESSEE Vijf mensen zijn gedood bij een schietpartij bij de marine in de Amerikaanse stad Chattanooga (Tennessee). Het zou gaan om vier mariniers en de schutter, die werd doodgeschoten door de politie.


Permalink voor ingesloten afbeelding

Agenten hebben tegen CBS News gezegd dat de schutter Mohammad Yousseg Abdulazeez was. Hij kwam uit Koeweit, maar was Amerikaans staatsburger geworden. De FBI onderzoekt of hij het vuur opende vanuit een terroristisch motief. Hij zou alleen hebben gehandeld en in Chattanooga hebben gewoond. De FBI zegt dat de verdachte geen militair was.

Commandoteam
De schutter begon rond het middaguur (lokale tijd) om zich heen te schieten bij een kantoor van de marine. Een ooggetuige vertelde dat hij iemand vanuit een auto met een geweer had zien schieten. Even later werden ook schoten gehoord bij een ander kantoor van de marine elders in de stad. Beide kantoren waren rekruteringscentra.

De politie liet een speciaal commandoteam komen. Drie mensen zijn gewond geraakt, onder hen zeker één agent en één militair. Een snelweg, ziekenhuis en hogeschool werden afgesloten.  

Overheidsgebouwen worden komende tijd extra bewaakt uit voorzorg, aldus het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.


InlichtingenDe afgelopen week tweete ik dat ISIS via sociale media hun sympathisanten aan het ronselen en stimuleren was om aanslagen te plegen vooral in het Westen. Na mijn tweet zijn er in Frankrijk een aantal ISIS aanhangers gearresteerd en heeft deze aanslag zich plaats gevonden in de VS. 

In het verleden waarschuwde ik diverse malen tegen het gevaar wat zich schuilt achter de eed van trouw en loyaliteit gevers, terwijl velen geen eens wisten wat de term inhield. Het  grootste gevaar voor Nederland komt uit de hoek komt van de sympathisanten en degenen die hun eed van trouw en loyaliteit hebben afgestaan aan ISIS en AQ.  

Zij zijn degene die de leiding als ondercommandanten van ISIS te alle tijde makkelijk kunnen inzetten om aanslagen te plegen in het Westen. En de realiteit duidt erop dat je heel makkelijk in contact kan geraken met ISIS en AQ en dat je nog makkelijker door hen gebruikt kan worden om een aanslag te plegen.

Ik adviseer de AIVD als de NCTV om deze dagen de door mij aangehaalde aanslag gevoelige objecten en personen beter te beveiligen. Ook adviseer ik Dhr. Plasterk om de adviezen van de Moslim Broederschap leden binnen zijn partij aangaande bepaalde  te herzien en enkel te beoordelen baserend op de geleverde resultaten. 

Ik ben van mening dat de AIVD hoe uitmuntend zij hun werk de afgelopen jaar hebben uitgevoerd niet instaat zullen zijn om een lonewolf aanslag te verijdelen. Maar zij zullen wel instaat zijn om de hoeveelheid daarvan op langere termijn te reduceren als zij maar een wijs besluit nemen.

Team Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.