donderdag 10 september 2015

NOS NIEUWS 'Belangrijke informatie' zoek in proces tegen jihadverdachten
Dit is een artikel van de NOS.
De politie is mogelijk belangrijke informatie kwijtgeraakt voor het proces tegen een groep Haagse jihadverdachten. Het gaat om berichten die de politie op Facebook zette onder een nepaccount. Dat was bedoeld om te infiltreren in een netwerk van jihadisten.
Het gaat om berichten die een agent, die zich voordeed als jihadist onder de naam 'Aboe Noewas' op Facebook heeft gezet, schrijft de NRC. Het account werd later opgeheven, maar de politie zou vergeten zijn de berichten op te slaan, waardoor niet meer te achterhalen is of de politie zich schuldig heeft gemaakt aan uitlokking. 

De krant heeft een verklaring ingezien die een politie-infiltrant vorige week heeft afgelegd bij de rechter-commissaris. De advocaten van een aantal verdachten vinden dat de informatie die via het nepaccount is verkregen, niet gebruikt mag worden in het proces. Het OM wil niet ingaan op de kwestie.


Het is vandaag de derde dag van het proces, dat om veiligheidsredenen in de Bunker in Amsterdam wordt gehouden. Er staan tien verdachten terecht op verdenking van ronselen voor de jihad, opruiing en lidmaatschap van een criminele organisatie met terroristisch oogmerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.