vrijdag 22 januari 2016

kabinet wil haat imams werenHet kabinet gaat bestuderen of Nederland ongewenste imams die vanuit andere Europese landen komen prediken kan weren. Momenteel wordt alleen gekeken naar haatzaaiende imams van buiten de EU. Zij komen straks op een zwarte lijst te staan, maar de VVD wil dat hier ook ongewenste imams op staan die binnen de EU verblijven.

De nationaal terreurcoördinator werkt al enige tijd aan een 'alerteringslijst' van imams die haat en terrorisme komen prediken. Maar het gaat dan enkel om personen die een visum moeten aanvragen.

VVD-Kamerlid Ockje Tellegen liet weten dat zij een actievere houding wil van het kabinet. Ze vindt dat er één lijst moet komen waarop alle ongewenste imams staan, dus ook als ze uit een Europees land komen.

PvdA

Volgens PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch gaat het erom alle mensen tegen te houden die haat zaaien of een gevaar vormen voor de openbare orde of nationale veiligheid, of ze nu uit Europa komen of niet. Alleen weigert Marcouch tot op de dag van vandaag om zich uit te spreken tegen de Moslim Broederschap die de zelfde methodiek al ISIS en Al-Qeada beleiden.

CDA

Het CDA vindt dat nu doorgepakt moet worden met een internationale lijst. ''Alleen een Nederlandse lijst is niet effectief genoeg als de haatpredikers in buurlanden als Duitsland en België hun gang kunnen gaan en een onbewaakte grens over kunnen steken. Dit moeten we voorkomen'', zegt CDA-Kamerlid Peter Oskam.

Hij vindt ook dat de VVD meer mag doen, bijvoorbeeld aan een onderzoek naar geldstromen uit onvrije landen. ''We horen de VVD wel vaker iets roepen maar tot op heden heeft dit nooit tot stevige maatregelen geleid.'' 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.