zondag 3 januari 2016

Saudi-Arabië executeert 47 gevangenen vanwege terrorisme waaronder de prominente sjiitische terrorist Nimr Baqr al-Nimr.  

Saoedi-Arabië heeft afgelopen zaterdag 47 mensen geëxecuteerd die zich schuldig hebben gemaakt aan terroristische activiteiten. De meeste van de geëxecuteerden waren direct betrokken bij een reeks van bloedige aanslagen die terreurbeweging al-Qaeda tussen 2003 en 2006 uitvoerde op onder andere Amerikaanse doelen. Onder geëxecuteerd terroristen was de prominente sjiitische terrorist Nimr Baqr al-Nimr. 

Afbeeldingsresultaat voor ‫السعودية ضد الارهاب‬‎

Door middel van zijn executie verliest Iran in de regio een belangrijke figuur. Afgelopen maand dreigde Iran al dat "Saoedi-Arabië een hoge prijs zal gaan betalen als het land de terechtstelling zou uitvoeren. Saoedi-Arabië leek zich daar weinig van aan te trekken en deelde onlangs mede dat zij de strijd tegen sjiitische terrorisme vastberaden zal voortzetten.
 

Dreigementen

De Iraanse extremist ayatollah Ahmad Khatami heeft onlangs gezegd "dat dit heldere bloed de koninklijke familie van Saudi-Arabië zal besmeuren en die zal wissen uit de geschiedenisboeken". Hiermee doelde hij dat Hezbollah en de Hoethi terroristen aanslagen in het land zullen gaan plegen.


Afbeeldingsresultaat voor ‫الملك سلمان والشعب اليمني‬‎

De Iraanse parlementariër Mohammed al-Sayhud zei dat de dood van Nimr "de regio in vuur en vlam zal zetten. Het is de bedoeling van de koninklijke familie om het vuur weer op te stoken en de gevechten tussen soennieten en sjiieten aan te wakkeren."

De Houthi's in Jemen spraken van een "schijnproces" tegen de "heilige strijder" Nimr en noemde de executie een "duidelijke schending van de mensenrechten".

"De executie van sjeik al-Nimr is een dienst aan IS, die wil uitbreiden door sektarische oorlogen aan te wakkeren'', zei Humam Hamoudi.


 Afbeeldingsresultaat voor ‫الملك سلمان و الشعب اليمني‬‎

"Het is een ernstig misdrijf dat de poorten van de hel heeft geopend'', zei Qassam al-Araji van de aan Iran gelieerde sjiitische organisatie Badr.

De vooraanstaande sjiitische geestelijke Moqtada al-Sadr heeft opgeroepen tot demonstraties in de Golfstaten en Irak.

Afbeeldingsresultaat voor ‫الملك سلمان والشعب اليمني‬‎
 
''Ik vraag de sjiieten in Saudi-Arabië, toon moed door te reageren met vreedzame demonstraties. En hetzelfde aan sjiieten in de Golf, om onrechtvaardigheid en overheidsterreur in de toekomst te ontmoedigen. Ik roep op tot boze demonstraties bij Saudische gebouwen'', zei Sadr.

 Afbeeldingsresultaat voor ‫الملك سلمان والشعب اليمني‬‎

Saoedi-Arabië heeft zaterdag de executie verdedigd. ''Deze groep volgde de voetstappen van de duivel. Met hun terreurdaden is het bloed van onschuldige mensen vergoten met het doel de stabiliteit in het land te ondermijnen'', verklaarde het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Sjiitische misdaden

Uitgerekend Iran beweerd dat de doelstellingen achter de executie van de sjiitische terrorist al-Nimr, waren om een sektarische oorlogen aan te wakkeren.
 
Iran en haar sjiitische bondgenoten spreken over schendingen van mensen rechten en vrijheid van godsdienst, maar hoeveel soenitische predikers zijn er wel niet vermoord in Iran, met als tellastenlegging: het zijn van een Soenniet?
 

 

 
 
 
Hieronder een aantal opnames waarin Sjiitische geleerden hun volgelingen oproepen om aanslagen in de Arabische landen te plegen als om elke soennitische Moslim te vermoorden.

 
 
 


 
 


 
 
De honderden oproepen van de Sjiitische geleerden om soennitische Moslims te vermoorden worden direct door hun volgelingen verhoord. Een glimp van het resultaat is hieronder te zien.
 

 

 
 


 


 Team Chessy

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.