maandag 1 februari 2016

salafisten delen in België anti terrorisme folders uit


In de omgeving van een Belgische moskee in Maasmechelen werden afgelopen week door een apolitieke salafistische organisatie, anti terrorisme folders uit gedeeld. Het is een bekend gegeven voor de Belgische veiligheidsdienst en taskforce Syrië, dat de apolitieke salafisten zich als gevolg van hun methodieken fundamenten vel keren tegen elke vorm van terrorisme afkomstig van de volgers van Sayed Qotb en Hassan al-Banna, de beiden spirituele leiders van de Moslim Broederschap. hierboven wordt gelezen uit de koran uitleg van Sayed Qotb de spirtuele leder van de Moslim Broederschap

Dit keer werden anti ISIS folders uitgedeeld door an-Naseeha een bekende apolitieke salafistische organisatie, die een website beheerd waarin ze zich vel uitspreken tegen al-Qeada en ISIS, de twee dochter organisaties van de Moslim Broederschap.

Vreemd genoeg was de Moskeevoorzitter El Hafraoui niet echt blij met de actie. "Wij willen niet met die stichting geassocieerd worden", zo klinkt het. hij heeft de folders dan ook onmiddellijk uit zijn moskee verwijderd. Dat meldt De Standaard.In de folders van An-Nasieha werden moslims opgeroepen om zich niet te laten misleiden door de schijnargumenten van ISIS en al-Qeada die hun wandaden zoals hieronder te zien is, goedkeuren als gevolg van de boekwerken van Sayed Qotb en Hassan al-Banna.Het feit dat een salafistishe organisatie als An-Nasieha zich momenteel verzet tegen ISIS, zou volgens velen een charmeoffensief zijn als reactie op het huidige antisalafistische klimaat in Nederland.
Of dat daadwerkelijk het geval is daar kunnen zij het best antwoord op geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.