dinsdag 15 maart 2016

Belgische Minister van Justitie Koen Geens: geen aanwijzingen voor de aanslagen in Parijs

 
Na de Franse aanslagen kregen de Belgische diensten veel kritiek van hun internationale collega's die hen verweten ondermaats te presteren. De Belgische minister van Justitie zei direct na de aanslagen in Parijs, dat de aangekondigde onderzoeken van het comité I naar de werking van de Belgische veiligheidsdiensten zeker nuttig maar momenteel te vroeg waren.

"We moeten eerst Abdeslam Salah nog zoeken. Een onderzoek na de feiten is heel nuttig, maar laat eerst onze diensten in rust werken, veeleer dan in realtime alles te volgen. Mijn mensen hebben rust nodig."

Comité I zouden zich eigenlijk moeten focussen op de achterhaling van de oorzaken waardoor de Belgische diensten niet naar verwachting functioneren. Want los van het feit dat de Belgische diensten naar vermogen toch redelijk hebben gepresteerd leiden ze nog steeds aan diverse tekortkomingen waardoor ze veel belangrijke indicaties over het hoofd zien.
 
Veranderingen

Geens geeft toe dat er nog veel moet veranderen zo moet er volgens hem een 'geïntegreerd beleid' tegen radicalisering op lokaal niveau gecreëerd worden. "Dat gebeurt heel goed in bepaalde steden en gemeenten in ons land, in Brussel loopt dat nog een beetje mank. De justitieminister pleit ook nadrukkelijk voor nog veel meer samenwerking, ook tussen de internationale veiligheidsdiensten.

"Ik heb daar in de Europese Raad vanaf januari om gevraagd en gesmeekt. Ik zou het betreuren mocht men nu Europees beginnen zeggen dat het de veiligheidsdienst van België is die gefaald heeft, als dat niet waar zou zijn. Of dat waar is, durf ik nu nog niet zeggen. Maar ik heb het gevoel dat geen enkele veiligheidsdienst, ook de Amerikaanse niet, wist dat dit zou kunnen gebeuren." Minister Geens beweerde zelfs dat niemand de aanslagen van Parijs had zien aankomen, maar waren er dan echt geen indicaties?

Duidelijke indicaties voor Westerse aanslagen.

In de aanloop van de aanslagen in Parijs waren er duidelijke indicaties dat ISIS grootschalige Westerse aanslagen aan het voorbereiden waren. Op 11-07-2015 en 29-07-2015 tweete Team Chessy na analyse van diverse indicaties dat ISIS via sociale media bezig waren met ronselen voor aanslagen in Engeland, Nederland, België en Frankrijk.


 

 
 
Op 02-09-2015 tweete Team Chessy dat september of November 2015 wellicht een van de zwartste maanden in de historie van NL, ENG, BEL en Frankrijk zouden worden.

 

En helaas was November daadwerkelijk voor Frankrijk de zwartste maand in haar geschiedenis.  
 
Direct na de bloedige aanslagen was er nog veel onduidelijkheid wie de aanslagen gepleegd zou hebben en wie ze zal opeisen.
 


 
Een dag na de tweet had ISIS de verantwoordelijk voor de aanslagen via sociale media opgeëist.Team Chessy tweete direct na de bloedige aanslagen dat er wellicht nog andere anderen aanslagen gepleegd zouden gaan worden gepland in Engeland, Frankrijk en België.


Na analyse van het totale plaatje kon worden opgemaakt dat er mogelijk nog andere aanslagen in België gepleegd zouden worden.
 
 
Vijf dagen na de tweet waren er in België daadwerkelijk slapende cellen gearresteerd die een tweede aanslagen golf hadden gepland.
 
 
 
Team Chessy tweete op 15-011-2015 dat er wellicht voorbereidingen waren getroffen om aanslagen tegen de politie te plegen in Nederland, Belgie en Frankrijk.

 
En ook dit is twee weken later ook daadwerkelijk het geval te zijn nadat er in België een slapende cel was opgerold die plannen had om aanslagen op de Belgische politie te plegen. 
 
  
 

Team Chessy

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.