vrijdag 22 september 2017

Deel 3: Badr Youyou ontmaskerd
Na een korte analyse van Badr Youyous uitspraken en handelingen kunnen slechts deze conclusies getrokken worden.

1- Dat hij behoort tot een selecte groepje personen die op een structurele wijze enkel hun pijlen richten op hun dogmatische tegenpolen.
2- Dat zijn drijfveren voor zijn aanvallen op zijn tegenpolen van dogmatische aard zijn.
3- Dat hij misbruik maakt van de huidige door de undercover Moslim Broederschap leden gecreëerde anti-salafistische politieke sfeer, om zijn dogmatische opvattingen te verspreiden.
4- Dat hij een extreme Ashari is die niet weet wat zijn eigen dogma inhoudt waardoor hij zich zelf telkens dogmatisch tegenspreek.
5- Dat hij volgens zijn eigen geleerden als gevolg van zijn handelingen diverse malen in afvalligheid is vervallen.

Deze stellingen worden duidelijk na analyse van onder andere de nu komende opnames en geposte uitspraken.


Hierboven ontkende Bader Youyou diverse door Moslims bevestigde Goddelijke uitvoerende eigenschappen, die mede in zijn koran zijn bevestigd, als het boos worden, zijn woede en zijn toorn op degene die het verdient.

Ook beweerd hij dat aardbevingen geen teken van ontevredenheid zijn waarmee zijn God eventueel mee straft. Maar wat houden deze verzen volgens hem in?

اتَّبِعُوا مَا أُنزِلَ إِلَيْكُم مِّن رَّبِّكُمْ وَلَا تَتَّبِعُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءَ ۗ قَلِيلًا مَّا تَذَكَّرُونَ
Volgt wat van jullie Heer naar jullie is neergezonden en volgt in plaats van Hem geen andere beschermers; hoe weinig laten jullie je vermanen! [3]
وَكَم مِّن قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا فَجَاءَهَا بَأْسُنَا بَيَاتًا أَوْ هُمْ قَائِلُونَ
En hoeveel steden hebben Wij al niet vernietigd. Dan kwam Ons geweld over hen, 's nachts of tijdens hun middagslaap. [4]
فَمَا كَانَ دَعْوَاهُمْ إِذْ جَاءَهُم بَأْسُنَا إِلَّا أَن قَالُوا إِنَّا كُنَّا ظَالِمِينَ
En zij konden, wanneer Ons geweld over hen kwam, slechts roepen: "Wij hebben onrecht gedaan." [5]
فَلَنَسْأَلَنَّ الَّذِينَ أُرْسِلَ إِلَيْهِمْ وَلَنَسْأَلَنَّ الْمُرْسَلِينَ
En Wij zullen hen tot wie gezanten gezonden zijn ondervragen en Wij zullen de gezondenen ondervragen.
فَلَنَقُصَّنَّ عَلَيْهِم بِعِلْمٍ ۖ وَمَا كُنَّا غَائِبِينَ
Wij zullen op grond van kennis aan hen vertellen; Wij waren immers niet afwezig. [7]

Wat direct bij Badr Youyou opvalt is dat zijn Arabische taalkundig bedrevenheid lachwekkend zwak is. Hij beroept zich op een profetische uitspraak waar hij van uit ging dat deze zijn dogmatische


inzichten zou versterken, alleen pakte het voor hem ietsjes anders uit


Hij  zei: sabiqat maar het hoort sabaqat te zijn, dus de letter B dient met een fatha en niet met een kasra uitgesproken te worden. Ook heeft hij de uitspraak van zijn Profeet compleet verkeerd uitgesproken, want deze hoort namelijk zo uitgesproken te worden.
لَمَّا قَضَى اللَّهُ الْخَلْقَ كَتَبَ فِي كِتَابِهِ فَهُوَ عِنْدَهُ فَوْقَ الْعَرْشِ : إِنَّ رَحْمَتِي سَبَقَتْ غَضَبِي " . وَفِي لَفْظٍ ،

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ ، سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ، يَقُولُ : " إِنَّ اللَّهَ كَتَبَ كِتَابًا قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَ الْخَلْقَ : إِنَّ رَحْمَتِي سَبَقَتْ غَضَبِي ، فَهُوَ عِنْدَهُ فَوْقَ 


Wat ook zeer opvallend is dat hij wanneer het hem nu uitkomt de eigenschap van barmhartigheid bevestigd. Terwijl het een bekend gegeven is dat de asahira die hij vertegenwoordigt, deze eigenschap ontkennen als gevolg van hun vergelijking van deze eigenschap met die van de schepping.
Hij zei wie denken ze wel dat ze zijn deze predikers die als maar denken dat god boos op mensen is hoe weten zij dit. Ten eerste spreekt hij zich zelf weer tegen door middel van zijn aanhaling van deze uitspraak, waarin zijn profeet de Toorn van zijn God weldegelijk heeft bevestigd, door zeggen dat zijn God zou hebben gezegd. Mijn Barmhartigheid mijn Toorn zal gaan overtreffen.  َِإن رَحْمَتِي سَبَقَتْ غَضَبِي

Wat houdt zijn Toorn hier in aangezien zijn toorn samen met zijn barmhartigheid is gebruikt? En hoe kan hij als Ashari de barmhartigheid eigenschap bevestigen en boosheid ontkennen, terwijl de beiden eigenschappen door zijn dogmatische stroming worden ontkend???


Hij wilde weten waar de door hem ontkende eigenschappen te vinden zijn?

وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَيْهَا إِن كَانَ مِنَ الصَّادِقِينَ
En de vijfde maal [moet zij uitspreken] dat Gods toorn op haar zal rusten als hij iemand is die de waarheid zegt. [9]
  

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَوَلَّوْا قَوْمًا غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ قَدْ يَئِسُوا مِنَ الْآخِرَةِ كَمَا يَئِسَ الْكُفَّارُ مِنْ أَصْحَابِ الْقُبُورِ الممتحنة
Jullie die geloven! Neemt geen medestanders op wie God vertoornd is. Zij hebben geen hoop voor het hiernamaals zoals de ongelovigen geen hoop hebben voor hen die in de graven zijn. [13]

Badr Youyou zei verder: Dat het toekennen van de uitvoerende eigenschappen van zijn God die in zijn koran zijn bevestigd, als het boos en woedend zijn allen nnegatieve eigenschappen zijn. Hier uit is gebleken dat Badr YouYou in het vergelijken van de eigenschappen van zijn God met die van de schepping is vervallen. Want boos worden is een negatieve eigenschap bij een mens dus vind hij dat deze eigenschap niet aan zijn God kan worden toegeschreven, en betekend dat hij zich schuldig maakt aan het vergelijken.


Badr Youyou zou moeten weten dat elke toegekende naam en eigenschap enkel kan duiden op vier zaken

1-    Op ultieme perfectie

2-  Op perfectie

3-  Op perfectie in een opzicht en tekortkoming in een ander.

4-  Op volledige tekortkomingen


Ultieme perfectie- Als een naam duidt op ultieme perfectie waarbij totaal uitgesloten kan worden dat deze naam een tekortkoming zou kunnen bevatten. Dan behoort deze naam tot de schone Namen.
Zoals de Namen, de alhorende, alziende, de Levende, de Zelfstandige, de Verhevene en de Almachtige. Al deze Namen duiden op volledige perfectie en kunnen te alle tijde geen tekortkoming bevatten.

Perfectie: Deze namen duiden op perfectie maar zouden eventueel een mogelijke tekortkoming kunnen bevatten. Met deze namen wordt de God van de Moslims niet genoemd of aangeroepen. De Moslims beperken zich slechts tot het toekennen van de eigenschapen waar deze Namen maar verwijzen.  

( و كلما الله موسى تكليما ) النساء 164

( و ناداهما ربهما الم أنهكما عن تلكما الشجرة و اقل لكما إن الشيطان لكما عدو مبين ) الأعراف 22

In de eerste twee verzen wordt duidelijk dat de Moslim God spreekt. Want Hij was degenen die volgens de Koran tegen Mozes heeft gesproken. En zo ook heeft Hij volgens de Moslims Adam en Eva toegesproken en hen gewaarschuwd tegen de listen van de Satan en hen verboden te eten van de appel boom.
Het spreken is een eigenschap omdat deze bevestigd wordt in ( de naql ) de Koran en de Sunnah. Maar de Moslims noemen hun God echter niet de spreker omdat het spreken niet op een ultieme maar op een volmaakte eigenschap duidt.
Omdat het uitgesproken zowel het goede als het slechte zou kunnen bevatten. En wij schreven eerder dat een naam of een eigenschap enkel aan de Moslim God kan worden toegeschreven, als deze duidt op ultieme perfectie waarbij elke mogelijke tekortkoming totaal uitgesloten kan worden.
Zoals zijn Namen verheven is Hij, de alhorende, alziende, de Levende, de Zelfstandige, de Verhevene en de Almachtige. Al deze Namen duiden op volledige perfectie en kunnen te alle tijde geen tekortkoming bevatten.
Vandaar dat Moslims het spreken als een letterlijke eigenschap aan hun God toekennen maar Hem daarmee niet aanroepen met de naam de spreker. Nog een voorbeeld, Youyou wel opletten!!

( ولو شاء الله ما اقتتلوا ولكن الله يفعل ما يريد ) البقرة 253
Als Allah het gewild had, hadden zij niet met elkaar gevochten, maar Allah doet wat Hij wil. Al-Baqara 253

Na het lezen van deze verzen wordt duidelijk dat de Moslim God een eigen wil heeft. En zonder twijfel duit het hebben van een wil op perfectie, want degene die een wil heeft staat niet gelijk aan degene die geen wil heeft.
Alleen duidt het hebben van een wil niet op ultieme perfectie omdat zowel het goede als het slechte gewild kan worden.  Vandaar dat de Moslims net als bij het spreken deze eigenschap wel aan hun God toekennen maar hem niet daarmee aanroepen.

Perfectie in bepaalde opzichten en tekortkomingen in een ander. Deze namen kunnen in hun algemeenheid zowel perfectie als tekortkomingen bevatten. Deze namen worden door de Moslim enkel met specifieke restricties ter kennisgeving als eigenschap bevestigd en toegeschreven, zoals het plannen smeden, misleiden en bespotten.

( و مكروا مكر الله و الله خير الماكرين ) أل عمران 54


En zij braamden ( tegen Jezus ) listen en Allah maakte plannen en Allah is de Beste plannen maker. Ali- Imran 54

 ( و مكروا مكرا و مكرنا مكرا و هم لا يشعرون ) النمل 50


En zij beraamden een list en Wij beraamde, terwijl zij het niet beseften En zie hoe het resultaat was van hun list, Wij hebben hen als hun volk allemaal vernietigd. An-naml 50

( إنهم يكيدون كيدا  - و أكيد كيدا –فمهل الكافرين أمهلهم رويدا ) الطارق 10--1716

Voorwaar zij beramen een plan en ik beraam een plan- geef daarom de ongelovigen uitstel, geef hun even uitstel . Ali- Imran 54


( إن المنفقين يخدعون الله و هو خدعهم ) النساء 142

Voorwaar, de huichelaars trachten Allah te misleiden en Allah misleid hen. An-Nissa 142

( الله يستهزئ بهم و يمدهم في طغينهم يعمهون) البقرة 15 

Allah spot met hen en laat hun rusteloos in overtreding verkeren. Al-Baqara 15.


Uit de net gelezen verzen wordt duidelijk dat dat de Moslim God plannen smeed, misleid en de spot drijft. Deze eigenschappen worden enkel met specifieke restricties als kennisgeving aan Hem toegeschreven. Omdat deze eigenschappen in hun algemeenheid zowel perfectie als tekortkomingen kunnen bevatten.
Het is daarom voor een Moslim niet gepast om zijn God aan te roepen met de plannen maker, misleider of de spot drijver. Omdat het smeden van plannen, het misleiden en de spot drijven zowel positiefeit als negatiefeit kan bevatten.

Vandaar dat deze eigenschappen enkel met restricties aan ter kennisgeving worden toegeschreven waardoor ze dan enkel maar kunnen duiden op perfectie. Door te zeggen dat hun God enkel plannen smeed tegen degene die het verdient. En dat hun God enkel degenen misleid die misleiden en dat Hij enkel degenen bespot die bespotten.
Op volledige tekortkomingen: Dit zijn alle namen en eigenschappen die bij voorbaat al een tekortkoming zijn in hun essentie. Deze namen en eigenschappen zijn in koran ontkend en de Moslim God wordt hiermee te alle tijde niet mee aangeroepen of aanbeden. Zoals het toekennen van blindheid, doofheid, geen wil hebbend, zwakte, dwaasheid en onwetendheid aan Allah verheven is Hij.
Een aantal salbia eigenschappen die onmogelijk voor zijn die ontkend zijn in de koran omdat ze duiden op volledige tekortkomingen.

Het sterven


( وتوكل على الحي الذي لا يموت ) الفرقان 58 

(En vertrouw op de Levende, Die niet sterft) al-Furqan 58


Het slapen
( اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ) البقرة 255

Allah, er is geen god dan Hij, de Levende, de Zelfstandige, sluimer noch slaap kan Hem. Al-Baqara 255


Onwetendheid
( وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ) البقرة 255


En zij kunnen niets van Zijn Kennis omvatten, behalve wat Hij Wil. Al-Baqara 255


( وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَلَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ ) الأنعام/59.

 Hij bezit de schatten van het onwaarneembare en niemand kent die, behalve Hij. Hij weet wat er op Aarden is en in de zee: en er valt nog geen blad of Hij weet ervan: en er is geen graankorrel in de duisternissen van de aarden: en niets vers en niets droogs, of het is in een duidelijk Boek Al-Anhaam 59 

Vergeetachtigheid


 وما كان ربك نسيا. مريم 64
Wij ( Engelen ) dalen slechts op bevel van jouw Heer neer, aan Hem behoort alles wat voor ons is en wat achter ons is en wat er tussen is. En jouw Heer is niet vergeetachtig. Maryam ( Maria ) 64

Vermoeienis


ولقد خلقنا السموت و الأرض و ما بينهما في ستة أيام و ما مسنا من لغوب. ق 38

En voorzeker, Wij hebben de hemelen en de aarde en ertussen is in zes dagen geschapen, en vermoeienis raakte Ons niet. Qaf 38    
Onrecht


(  ولا يظلم ربك أحدا
En jouw Heer doet niemand onrecht aan. Al-Baqara 255Het hebben van een kind  

(  وما ينبغي للرحمن أن يتخذ ولدا) مريم 92


Het is niet passend voor de Barmhartige ( Allah verheven is Hij ) om zich een zoon te nemen. Al-Baqara 255

Het hebben van echtgenotes

( و أنه تعالى جد ربنا ما اتخذ صحبة و لا ولدا) الجن

( En dat de Majesteit van onze Heer verheven is, Hij heeft Zich geen echtgenote genomen en geen zoon.) al-Jjin 3
Badr ??????????????

Hieronder beweerd Badr Youyou dat het volgens hem is toegestaan om zijn God of zijn profeten te beledigen. Dit is een zeer opmerkelijke uitspraak waardoor Badr Youyou volgens zijn eigen geleerdenenkel aan de bestempeling afvalligen kan ontsnappen, als hij erkend dat hij onwetend is.


Ibn Mundir zei- De grootste gedeelte van de Islamitische geleerden hebben een consensus bereikt dat de belediger van de Profeten – Mozes, Jezus en Mohamed enz.- ter dood veroordeeld dient te worden.

Al Qortobi zegt in zijn Tafseer dat Malik de imam van de Maliki wetschool heeft gezegd- Dat een Moslim die de Profeten beledigt afvallig wordt en zonder gratie ter dood veroordeeld dient te worden. En de niet Moslim – die woonachtig is in een Islamitische land wat geregeerd wordt met de Sharia- die de Profeten beledigd de doodstraf enkel kan ontlopen als hij zich bekeerd tot de Islam, anders wordt hij geëxecuteerd. In een andere uitspraak zei Imam Malik dat de ongelovige belediger geen berouw kan tonen voor zijn daad maar direct zonder gratie ter dood veroordeeld wordt.

Abu Faris overleverden een consensus van de geleerden van de Chafihee wetschool omtrent de executie van de beledigers van de Profeten en Boodschappers – als Mozes, Jezus en Mohamed- zonder acceptatie van zijn berouw.

Hanbal ibn Ishaq ibn Hanbal ibn Hilaal overleverde dat hij Ahamad ibn hanbal de Imam van de Hanbali wetschool heeft horen zeggen. Dat een ieder die de Profeten beledigt ter dood veroordeeld dient te worden ongeacht of de belediger een Moslim of een niet Moslim betreft.

Abu Hanifa de Imam van de hanafi wetschool zei- Dat een moslim die de profeten beledigt geëxecuteerd dient te worden en een niet Moslim die woonachtig is een Islamitische land – wat geregeerd word met de Sharia wetgeving- niet ter dood veroordeeld wordt als hij de profeten beledigt.

Uit de net gelezen citaten blijkt dat een Moslim afvallig wordt als hij een profeet of boodschapper beledigt. Ook wordt het duidelijk dat als deze belediger van de profeten en boodschappers woonachtig is in een Islamitische land wat geregeerd wordt met de Islamitische wetgeving. Dat deze afvallige of ongelovigen zonder acceptatie van berouw geëxecuteerd dient te worden als hij de Profeten beledigt.

Dus hoe kan Badr Youyou beweren dat het toegestaan is om de Profeten en Boodschappers te beledigen??? En ongeacht het feit dat Badr Youyou volgens zijn eigen geleerden als gevolg van zijn mening afvallig is geworden, houdt dat niet in dat de Moslims zoals gewoonlijk het geval bij hen is om voor eigen rechter mogen spelen.

Imam Al-Qortobie zegt- De geleerden verschillen niet van mening dat niemand het recht heeft om de Islamitische straffen uit te voeren behalve de Islamitische leiders – dus de huidige Islamitische presidenten, sultans en koningen.

Abu Ishaaq al Chiraazy zei Niemand kan toestemming geven tot de uitvoering van de Islamitische straffen behalve de Islamitische leider.

Fagrudeen Araazy zei- De Islamitische geleerden hebben een consensus bereikt dat niemand onder de burgers – voor eigen rechter mag spelen en - de Islamitische straffen mag uitvoeren.


Deel 4 volgt

Team Chessy
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.