maandag 25 juni 2018

Arrestaties Frankrijk voor plannen aanslag op moslims

Klik Hier voor het artikel van het AD

UPDATE

De Franse antiterreurpolitie heeft een rechts-radicale terreurgroep opgerold die aanslagen op moslims wilde plegen. Zaterdag verrichtte de politie tien arrestaties in heel Frankrijk, zo melden Franse tv-zenders. Ook de vermeende leider van de groep, die zich l'Action des forces opérationnelles (AFO) noemt, is opgepakt.

Bij de huiszoekingen zijn wapens in beslag genomen. De terroristen zouden het gemunt hebben op radicale imams, islamitische ex-gedetineerden en gesluierde vrouwen. Het is nog niet duidelijk hoe concreet de plannen voor aanslagen waren. Op hun website spreekt AFO over ,,oorlog tegen de islam omdat Frankrijk in gevaar is".

Minister van Binnenlandse Zaken GĂ©rard Collomb bedankte de binnenlandse geheime dienst, die zich bezighoudt met antiterrorisme. De tien verdachten werden zaterdag verspreid over het land opgepakt. De Franse aanklagers begonnen hun onderzoek naar de verdachten al twee maanden geleden. Volgens Franse media was een aanslag op handen, maar details zijn niet bekendgemaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.