dinsdag 12 juni 2018

De levensloop van de Haagse Murat Ö alias Ibrahiem de Turk, die uiteindelijk in Syrie sneuveldeOpiniestuk en achtergrondinformatie door Chessy

Klik hier voor het artikel
De levensloop van Murat Ö alias Ibrahiem de Turk, die recent sneuvelde als jihadist in Syrië
MEDIAWERKGROEP SYRIE – 30 januari 2014 – Murat Ö. 

Deze jongen werd een lange periode door de inlichtingendienst in de gaten gehouden. Echter maakten zij een grote inschattingsfout aangaande zijn beoordeling. 
Deze onbedoelde inschattingsfout was al sinds de Hofstadgroep het geval terwijl diverse personen als een speld in een hooiberg waren ontdekt; enkel zijn ze verkeerd beoordeeld waardoor we de situatie tijdelijk uit de hand dreigde te lopen maar deze is momenteel onder controle. 
Deze uiteindelijk verkeerd gebleken beoordeling is te wijten aan logische tekortkomingen die er toe hebben geleid dat hij ongestoord verder kon radicaliseren. 

Uit dergelijke situaties wordt duidelijk hoe belangrijk allrounders zijn die als gevolg van hun kwaliteiten personen, inlichtingen als situaties adequaat kunnen beoordelen waardoor ze beter instaat zijn om te beoordelen wat de prioriteit verdient.  

Naderhand gaat er niet meer om wie er gelijk had en of deze fouten gevolgen hadden of niet maar om het feit dat er duidelijke verkeerde analyses zijn gemaakt, waardoor ze bijna een onhandelbare situatie als gevolg hadden. Maar ondanks deze zaken heeft  de in Nederland gehanteerde strategie het meeste succes geboekt in vergelijking met met de situatie van andere landen.  

Het feit dat de gehanteerde strategie het meest succesvolste is in vergelijking met de in andere Europese landen gehanteerde strategie, betekent niet dat er bepaalde zaken beter kunnen. 
Deze Murat Ö werd uiteindelijk een van de creaties van de Syrische al-Issa mede doordat hij verder geradicaliseerd werd door leden van het netwerk. 
Murat Ö, ook wel bekend als Ibrahim de Turk, maakte zich in Den Haag schuldig aan het systematisch onderrichten van Nederlandse staatsburgers in de extremistische terroristische politieke leer. 
Tegen hem zijn als gevolg daarvan diverse aangiftes gedaan door de bezorgde ouders die hem beschuldigden dat hij hun kinderen heeft getracht te ronselen voor de globale jihad. Zo ook  is Murat door de jaren heen voordat hij uiteindelijk in de gewapende strijd in Syrië was gestorven, beschuldigd van diverse zaken met een terroristisch oogmerk.
Echter werd hij zoals velen telkens mede als gevolg van wettelijke obstructies vrijgesproken. En dit is een van grootste struikelbloken voor de diensten, het is telkens de wet of politici die telkens roet in het eten gooien en alles stuk maken wat is opgebouwd, soms staan de diensten geboeid aan de zijlijn toe te kijken.


Na analyse van zijn levensloop trek je al gauw de conclusie dat de diensten hoe goed zij hun best deden toch leiden aan dodelijke tekortkomingen. Deze tekortkomingen zijn van theologische aard waardoor ze in praktijk divese inschattings fouten maken. 
Vandaar dat ik mening ben dat veel zaken vroegtijdig onder controle hadden kunnen zijn als er werd gehandeld met de beschikbare inlichtingen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval geweest met Zakaria al-Holandi alias Victor Droste als Anwar Belmonte en vele anderen naast hem. 

Volgens bepaalde die hen in kaart bracht terwijl ze totaal onbekend voor de diensten waren, zouden ze zich gaan mengen in de globale jihad, terwijl bepaalde een andere mening hadden en ze  weg zette als meelopers. 
De zelfde inschattingsfout werd ook door de Belgische staatsveiligheid gemaakt in het geval van S4H  en zoals bijvoorbeeld het geval was met Younnes alias Michel Delfortrie. 

Murat Öfkeli allias Aboe Jarah, die in Den Haag ook wel bekend staat als Ibrahim de Turk, werd in 1970 geboren in een bescheiden dorpje aan de grens van Turkije met Syrië. Sinds 1977 woonde hij samen met zijn ouders in de Haagse Schilderswijk. Nadat Murat Ö zijn ouderlijke huis verliet ging hij tijdelijk in Eindhoven wonen.
Daar bezocht hij de radicale moskee al-Fourqaan waar hij in eerste instantie alleen kwam om te bidden. Maar naarmate de tijd verstreek volgde hij daar ook diverse islamitische lessen over de islamitische dogma als de bij diverse Egyptische imams. 
Al daar zou hij in contact zijn gekomen met de Syriër al-Issa de spirituele leider van de Hofstadgroep. Deze Mohammed Basel al-Issa staat nog steeds te boek, wegens zijn spirituele aandeel op de moord van Theo van Gogh, als staatsvijand nummer één. 
Althans zo werd hij aangeduid in het internationale arrestatiebevel dat Nederland wereldwijd heeft uitgevaardigd nadat hij op de dag van de moord op Theo van Gogh Nederland ontvluchtte.
Deze al-Issa was tevens ook inspirator en mentor van Mohammed Bouyeri als alle overige leden van de Hofstadgroep, die later het roer van hem overnamen en eigen netwerken opzetten. Onder de slachtoffers behoort ook de in Syrië gestorven Haagse Turkse ronselaar Ibrahim at-Toerky. 
Deze blog wordt later geüpdatet met meer informatie.
TEAM CHESSY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.