dinsdag 26 juni 2018

Politie schiet vrouw neer in België na aanval met mesPolitie schiet vrouw neer in België na aanval met mes

UPDATEEen 52-jarige vrouw van Filipijnse origine heeft gistermiddag in de Brusselse gemeente Ukkel drie personen verwond met een mes. Ze is nadien neergeschoten door de politie. Er zou geen sprake zijn van zwaargewonden en de vrouw zou psychiatrische problemen hebben. Het lijkt dus niet te gaan om een terroristische daad.

Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met twee andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes en verwondde. Dat gebeurde omstreeks 16.30 uur in de Vanderkinderestraat. RTL-TVI meldt dat de vrouw een persoon in de rug en een tweede slachtoffer in de buik stak.

De dader vluchtte vervolgens de bus uit en verschool zich in de buurt. Daar viel ze nog een derde persoon aan bij een winkelcentrum. Ook die persoon raakte gewond. 

Agenten vroegen haar om het mes te laten vallen, maar dat weigerde ze. Daarop zou de vrouw in haar arm geraakt zijn. ,,Aangezien de dame de bevelen van de politie niet opvolgde, was de politie genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken om de dame te neutraliseren", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 

Neergeschoten
,,De vrouw werd één of twee keer geraakt door de politie en werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de drie slachtoffers werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar geen van hen was er erg aan toe.

Over de aanleiding voor de feiten bestaat nog geen duidelijkheid. ,,De opgepakte vrouw kon nog niet verhoord worden", aldus de woordvoerster. ,,Het gaat wel duidelijk niet om een terroristische aanslag, vermoedelijk eerder om iemand met psychologische problemen. Haar toestand is niet kritiek maar ze werd tweemaal geraakt door de politie, éénmaal in de arm en éénmaal in het bovenlichaam".

Klik HIER voor het artikel van het AD

Aanslagen op agenten begint een trend te worden, ik verwacht dat jihadistische organisaties aanslagen gaan plegen op moslim politie agenten. Deze trend moet stoppen van agenten moet je afblijven, ze moeten gelijk korte metten maken met een ieder die onze agenten aanvalt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.