zondag 31 mei 2015

NCTV Dreigingsniveau terrorisme gehandhaafd op 'substantieel'



Persbericht  NCTV| 07-04-2015
Het dreigingsniveau is wederom vastgesteld op ‘substantieel’. De kans op een aanslag in Nederland blijft reëel. Er zijn echter op dit moment geen concrete aanwijzingen voor aanslagen in Nederland. De aanslagen in Parijs, Kopenhagen en het verijdelde plot in het Belgische Verviers bevestigen op indringende wijze de dreiging tegen Europa en dus ook tegen Nederland. Ook in ons land moet rekening worden gehouden met het risico op zowel individuele acties als georganiseerde plots. Het Actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme wordt dan ook onverkort voortgezet. Het kabinet heeft, met oog op het langdurige karakter van het huidige dreigingsbeeld, besloten tot versterking van de veiligheidsketen op een aantal punten. Dat staat in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) en de voortgangsrapportage van het Actieprogramma die vandaag naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.
Evenals in de vorige twee dreigingsbeelden vertonen de cijfers van uitreis naar jihadgebieden, ondanks de verslechterde veiligheidssituatie ter plaatse, een kleine maar gestage toename. Rond de 190 personen zijn inmiddels uitgereisd, waarvan ongeveer 35 zijn teruggekeerd en 30 zijn gesneuveld. De dreiging tegen Nederland wordt daarbij niet uitsluitend door uitreizigers en terugkeerders bepaald. Ook jihadisten die in het Westen verblijven en niet in een conflictgebied zijn geweest, kunnen overgaan tot het plegen van geweld. Er is sprake van een sterke wisselwerking tussen de conflicten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en jihadistische groepen in bijvoorbeeld Europa. De propaganda die via internet en sociale media verspreid wordt, speelt hierbij een rol.
Om risico’s te beperken wordt in de aanpak ook gekeken hoe de vermenging van jihadisme met criminaliteit het beste kan worden voorkomen, de mogelijkheden van identiteitsfraude kunnen worden tegengegaan en de mogelijk radicaliserende rol van salafistische predikers kan worden beperkt.

Actieprogramma voortgezet en versterkt


In het Actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme wordt vanzelfsprekend zwaar ingezet op de onmiddellijke beperking van de dreiging en bescherming van de democratische rechtsstaat. Omdat het tegengaan van radicalisering en de bestrijding van terrorisme bij uitstek ook een zaak is van lange adem, zet het kabinet tevens nadrukkelijk in op preventie van radicalisering en terrorisme en het vergroten van de weerbaarheid van de samenleving op de langere termijn. De realiteit is dat wat recent in Frankrijk, België en Denemarken is gebeurd, ook in ons land kan voorkomen. 100% veiligheid kan nooit worden gegarandeerd. Daarom beoordelen de autoriteiten elke dag opnieuw of het pakket aan maatregelen afdoende is.
De voorgaande maanden is er voortgang geboekt op verschillende vlakken. Het Openbaar Ministerie heeft een uitbreiding van zeven Officieren van Justitie gerealiseerd voor de aanpak van jihadisme. Daarnaast lopen er in Nederland op dit moment ruim zestig ’jihad-gerelateerde’ strafrechtelijke onderzoeken naar circa 90 personen. Met het oog op interventies rond uitreis zijn er sinds december 2013 rond de 65 paspoorten gesignaleerd ter vervallen verklaring. Ten behoeve van het tegengaan van radicalisering is sinds 1 februari 2015 de Expertise-unit sociale stabiliteit operationeel. Deze unit biedt praktijkgerichte expertise gericht op preventie van radicalisering en maatschappelijke spanningen tussen groepen, en het bevorderen van sociale stabiliteit. In het kader van de versterking van internationale samenwerking is Nederland, samen met Marokko, sinds december 2014 covoorzitter van de Foreign Terrorist Fighters-werkgroep binnen het Global Counter Terrorism Forum (GCTF).
Tevens zijn er een aantal wetsvoorstellen gedaan of in voorbereiding:

  • Het wetsvoorstel tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap ter verruiming van de mogelijkheden voor het ontnemen van het Nederlanderschap bij terroristische misdrijven is door de Tweede Kamer aanvaard.
  • De consultatie van het voorstel tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met het intrekken van het Nederlanderschap in het belang van de nationale veiligheid is afgerond. De adviezen worden verwerkt zodat het wetsvoorstel in april voor advies aan de Raad van State kan worden voorgelegd.
  • Het wetsvoorstel bestuurlijke maatregelen terrorismebestrijding (met o.m. een meldplicht en een uitreisverbod) is op 17 maart 2015 in consultatie gegeven.
team chessy

Artikel AIVD overradicalisering en terrorisme


                                                                                       

Overgenomen van de website van de AIVD.

Gewelddadige jihadistische dreiging

De jihadistische dreiging tegen Nederland en Nederlandse belangen elders komt zowel van binnen als van buiten ons land. Een groot risico zit hem in Nederlandse ingezetenen die een jihadistisch strijdgebied hebben bezocht en daarna terugkeren naar Nederland. Deze personen zijn getraind en zijn geconfronteerd geweest met of hebben zelf deelgenomen aan gewelddadigheden. Ook kunnen zij daardoor getraumatiseerd zijn. Tevens is het mogelijk dat zij vanuit jihadistische groeperingen een opdracht hebben gekregen om aanslagen in Europa te plegen.

Online radicalisering
Een bijkomende dreiging voor ons land is de radicalisering van moslims. De radicalisering van vooral jongeren, vindt grotendeels plaats via internet of daaraan gereglateerd toepassinge, zoals sociale media. Beelden en ervaringen uit jihadistische strijdgebieden en propgaganda voor de jihad vinden snel hun weg doordat ze onderling gedeeld worden. Actief zoeken naar jihadistisch materiaal is daardoor niuet nodig. Het risisco bestaat dat een passieve, maar geïnteresseerde consument sympathisant of zelf aanhanger wordt van het jihadisme.

Jihadistisch internet 
Met het jihadistisch internet bedoelen wij de virtuele, doorgaans moeilijk vindbare, plekken waar jihadisten actief zijn. Dit jihadistisch internet is uitgegroeid tot de kraamkamer van nieuwe netwerken en individuele jihadisten.

Internet stelt jihadisten wereldwijd in staat om steeds intensievere samenwerkingsverbanden met elkaar aan te gaan. Op deze virtuele marktplaats ontmoeten de jihadistische vraag en het jihadistische aanbod elkaar. Hier komen de onervaren jihadisten en ervaringsdeskundige jihadisten met elkaar in contact. De ervaringsdeskundigen versnellen en verrijken de dynamiek binnen het jihadistisch internet. Met hun kennis, kunde en connecties krikken ze het kennis- en ervaringsniveau op van de onervaren jihadisten. De dynamische interactie op deze markplaats is gericht op gewelddadige actie.

De AIVD constateert dat jihadistische organisaties als Al Qaida, Jabhat al-Nusra en ISIS gebruikmaken van deze virtuele poel van nieuwe jihadisten. Hiermee vormt het jihadistisch internet een (potentiële) reddingsboei voor deze organisaties.

De AIVD schat in dat in ons land enkele honderden aanhangers van het jihadisme zijn en enkele duizenden sympathisanten. Onder aanhangers scharen wij personen die bereid zijn om af te reizen naar een strijdgebied.

Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland
De Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) geeft vier keer per jaar een analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland en Nederlandse belangen in het buitenland. Deze analyse heet het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN). Het DTN wordt geschreven op basis informatie van (veiligheids)diensten die belast zijn met terrorismebestrijding of het tegengaan van radicaliseringsprocessen. Ook wij leveren een bijdrage aan het DTN.

Lees hier het actuele dreigingsbeeld.

Het huidige dreigingsniveau is substantieel. Dit betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland reëel is. Op de website van de NCTV worden voorbeelden gegeven van elementen die, als zij aan de orde zijn, richting geven bij het bepalen van het dreigingsniveau.

In Nederland kennen we vier niveaus van oplopende dreiging:

minimaal
beperkt
substantieel
kritiek

Team Chessy

Staatsveiligheid krijgt garanties voor extra personeel


Jaak Raes, de kersverse administrateur-generaal van de Staatsveiligheid, kreeg maandag garanties voor extra personeel en middelen om zijn dienst beter te laten draaien. Al dan niet toevallig na snoeiharde kritiek van Sypol, de vakbond voor politie- en veiligheidsdiensten.
De buitendiensten van de Staatsveiligheid klopten al sinds mei 2013 tevergeefs aan bij minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) om een aantal zaken in orde te brengen. “We hebben dringend nood aan extra personeel: inspecteurs, commissarissen en administratief personeel. De provinciepost in Antwerpen, bijvoorbeeld, is onderbemand. De stad kent belangrijke dreigingen en er is te weinig volk om die op te volgen. In andere provincieposten is het niet veel beter”, liet Sypol maandag weten.
De vakbond werd op zijn wenken bediend, want de administrateur-generaal Jaak Raes kreeg nog diezelfde avond garanties voor meer mensen en middelen. “Alle behoeften van de diensten zijn ingeschreven in het personeelsplan”, zegt Raes.
De aanleiding van de kritiek van de vakbond was de aanstelling van een stafdirecteur, een functie die op maat werd geschreven van de veiligheidsadviseur van Didier Reynders. Raes deelt die kritiek niet. “De dienst beschikte over geen enkele stafdirecteur. Ik vind dit alvast een stap in de goede richting.”
De vakbond maakte zich ook ongerust over de ontmanteling van de dienst. “Neen”, stelt Raes gerust. “Alleen de protectie zal naar de federale politie gaan. De inspecteurs van de protectie gaan niet mee over en zullen andere afdelingen versterken. Er is geen sprake van de overheveling van andere diensten.”

Team Chessy

zaterdag 30 mei 2015

tweede ISIS aanslag in Saudi-Arabië




Saudi-Arabië is opnieuw getroffen door een bloedige laffe aanslag op een Sjiitische moskee. Het is de tweede aanslag in een week tijd wat door de terroristische organisatie ISIS is uitgevoerd en opgeëist. De terroristische aanslag werd uitgevoerd door een man die zich had vermomd als een vrouw in de buurt van de Imam Hoessein moskee in de oostelijke havenstad Damman.

De terrorist slaagde er gelukkig niet in om de vrouwen gedeelte van de moskee te betreden omdat deze als gevolg van de vorige aanslag uit voorzorg was gesloten. De terrorist betrad tegen een uur de plein van de moskee, waarna hij door twee achterdochtige vrijwilligers werd opgemerkt.

Toen zij op hem afkwamen bracht de laffe terrorist de bom tot ontploffing. De aanslag was in de loop van de dag door de terroristische organisatie opgeëist  , die enkele dagen geleden had verkondigt om meer aanslagen in het land te willen plegen.

ISIS beschouwd Saudi-Arabië als een afvallige land mede omdat het land deelneemt aan de coalitie bombardementen in Syrië. De Saudische regering zegt dat de terroristische organisatie ISIS met de aanslagen spanningen tussen de Soennitische meerderheid en de sjiitische minderheid in het land wilt aanwakkeren.

Alleen geven de sjiitische Saudiërs daar geen gehoor aan aangezien ze niets te klagen hebben in het land. Ze krijgen al hun rechten en hebben alle vrijheid om hun godsdienst uit te voeren. In de Arabische wereld wordt de schreeuw om ISIS te vernietigen steeds luider ook beginnen steeds meer mensen in te zien dat Iran de lakens binnen ISIS uitdeelt.






Team Chessy

woensdag 27 mei 2015

Tweede Kamer wil zicht hebben op alle buitenlandse geldstromen naar Nederlandse islamitische instellingen

Artikel van onze terrorisme expert Chessy
Diverse partijen in de Tweede Kamer willen terecht meer zicht hebben op alle buitenlandse geldstromen naar Nederlandse islamitische instellingen. Dat bleek vandaag tijdens een hoorzitting met deskundigen in de Tweede Kamer. 
Want het is tot op heden niet duidelijk hoeveel de Nederlandse islamitische instellingen vanuit het buitenland ontvangen en waarvoor het geld gebruikt wordt. 

De ChristenUnie pleit al langer voor meer onderzoek en wil een verbod van buitenlandse geldstromen naar radicale moskeeën. Alleen wat is radicaal en wat zijn de maatstaven om als radicaal gedefinieerd te worden? 



Ik ben van mening dat de Nederlandse overheid zich tevens ook moet richten om inzagen te krijgen op de financiële zaken van de Nederlandse Moslimbroederschap, die volgens velen Arabische landen als een terroristische organisatie wordt gezien.


Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) 

Yassan Elforkani van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) waarschuwde op de hoorzitting voor de beeldvorming in deze kwestie.
"Moskeeën moeten niet worden gecriminaliseerd", zei hij. "Moskeeën zijn zelfstandig en hoeven dit soort zaken niet aan de overheid door te geven, maar leggen verantwoording af aan hun leden", aldus Elforkani. Eind juni praat de Kamer verder over de geldstromen naar moskeeën.

Chessy

dinsdag 26 mei 2015

Iliass Azaouaj door Sharia4Belgium in Syrië geëxecuteerd wegens spionage

Artikel van onze terrorisme expert en inlichtingen specialist Chessy


Volgens diverse bronnen zou de omstreden Belgische Marokkaan Iliass Azaouaj na diens berouw inzake zijn pseudo-salafisme in Syrië bruut zijn onthoofd door leden van Sharia4Belgium. Iliass Azaouaj werd eerder na zijn aankomst in Raqqa door leden van Sharia4Belgium opgepakt, vernederd, gemarteld en bijna geëxecuteerd. Hij ontsnapte echter aan de dood na bemiddeling door de Brusselse extremist Bassam Ayachi, die beweerde dat Iliass Azaouaj afstand had gedaan van zijn pseudo-salafistische methodiek.

Het stelde voor dat ze Iliass Azaouaj een kans zouden moeten geven zoals de tweede Islamitische kalief Omar Ibn al-Khataab deze ook gaf aan Sabeeg Inb Asl om zich te bewijzen. Na overleg zijn ze daar uiteindelijk toch mee akkoord gegaan en hielden zij, zoals afgesproken, zijn handelingen nauwlettend in de gaten. Iliass ging samen met de leden van Sharia4Belgium op ribaat –  patrouille langs de grens van een islamitisch gebied –  en op een gegeven moment leek het er op dat er totaal geen sprake meer was van een conflict.

Totdat Iliass Azaouaj een miscalculatie maakte en gerichte vragen begon te stellen aan Nederlandse, Franse en Belgische strijders van de Islamitische Staat (IS). Waarna de Belgische leden van Sharia4Belgium na een vergadering besloten om Iliass Azaouaj uit voorzorgsmaatregelen te arresteren. Volgens bronnen hadden zij al zijn spullen inclusief zijn laptop in beslag genomen en deze doorzocht op indicaties waarmee zijn verraad bewezen werd.
Onder bedreiging gaf Illias zijn toegangscodes van zijn facebook en email accounts waarna zij al zijn verzonden e-mail berichten hadden gelezen. Toen stond het voor hen vast: dat Iliass een spion was. Zij hebben hem volgens diverse bronnen voordat zij hem hadden geëxecuteerd eerst brut mishandeld en daarna onthoofd.



Contact met Iliass
In het verleden had ik als gevolg van wat zaken diverse malen gesproken met Iliass Azaouaj in de Brusselse wijk Anderlecht. Daarna had ik hem op sociale media opgespoord nadat het bekend werd dat hij zich in Syrië bevond. We hadden een aantal keren intensief contact via e-mail en Facebook. Tijdens deze gesprekken bleek ook dat hij zijn besluit mede na het contact met een omstreden prediker had gevormd.

We spraken bijna om de twee weken met elkaar af totdat ik op een gegeven moment bemerkte dat ik niet meer tegen Iliass sprak, maar tegen personen die toegang tot zijn accounts hadden. Nadat ik zijn bedreigingen jegens de Belgische staat had gezien concludeerde ik, op basis van de manier hoe hij uit zijn ogen keek, dat Iliass deze bedreigingen onder dwang had gedaan en dat hij niet lang meer te leven had. Deze conclusies waren gedeeld met de Belgische verantwoordelijken en de Vlaamse socialistische partij SP.A .

Een glimp achter de schermen
Hij kwam in het vizier van de Belgische staatsveiligheid nadat hij, naast de Vlaamse Islamitische stichting Ahlul Hadeet, gelegen in Borgerhout, Shariha4Belgium verbaal bestreed. Staatsveiligheid wist dat de Antwerpse salafistische stichting Ahlul Hadeet zich niet door hen zou laten gebruiken, dus concentreerde zij zich op Iliass Azaouaj.
Het was toendertijd heel opmerkelijk dat Iliass Azaouaj extreem vaak Abu Imran en diens terroristische netwerk weerlegde. Maar waarom? Was het echt allemaal om de salafistische methodiek die hij toch niet belijde of speelden er andere zaken een rol en had hij toch, zoals velen beweren, een dubbele agenda ?

In eerste instantie voelde hij zich voordat hij een gesprek had met staatsveiligheid, gedoogd door de lokale politiek als door de Brusselse politie. Toen bemerkte hij dat hij in sommige privé-zaken door een derde hand werd geholpen. Daarna zou hij benaderd zijn door een bekende Brusselse politicus, met de vraag wat hij ervoor zou voelen om met agenten van de Belgische staatsveiligheid rond de tafel te zitten. Na zijn akkoord zou er contact zijn geweest en werd het voor Iliass Azaouaj duidelijk wat zijn financiële voordelen waren en wat daar tegenover stond. 

Naar Syrië voor de jihad, om jongeren terug te halen of voor spionage?

Volgens het Brusselse parlementslid Ahidar (SP.A) zou de Brusselse moslimpredikant Iliass Azaouaj uit Anderlecht naar Syrië vertrokken zijn om jongeren te overtuigen om terug te keren naar België.
Op stadsradio FM Brussel zei het Brussels parlementslid Ahidar (SP.A):
“Hij was ervan overtuigd dat hij erin zou slagen om met een paar jongeren terug te keren.”
Hij zou volgens Ahidar herkend zijn door leden van Sharia4Belguim die hem direct gevangen namen. “Hij wacht nu op een proces voor een soort strafbank”.

“We hebben gehoord dat hij vandaag of morgen veroordeeld zal worden. Hij loopt zelfs het risico geëxecuteerd te worden. Blijkbaar verdenkt de groep die hem gevangen houdt hem ervan om voor de Belgische staatsveiligheid te werken,” aldus Ahidar

                                  

De stelling van Ahidar dat Iliass Azaouaj naar Syrië was afgereisd om jongeren terug te halen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. En dit om meerdere redenen: ten eerste was het risico vooral voor hem te groot. Want hij wist dat hij werd gehaat door alle Belgische Nusra- en IS-strijders. Hij wist dat hij bij geen enkele strijdende groep veilig zou zijn behalve bij de seculiere strijdgroepen of bij het Vrije Syrische Leger (VSL).

Ten tweede wist hij dat zeker 99 procent van alle Belgische Syriëgangers overtuigde jihadisten waren die theologisch niet meer te redden weren. Zij waren allen naar Syrië afgereisd nadat ze in België jaren lang de takfiristische methodiek belden hadden. Hij had zich beter moeten inzitten om de overgebleven extremisten te deradicaliseren.

En als hij toch de prioriteit legde bij de Belgische Syriëgangers, dan zou hij hen beter kunnen proberen te overtuigen om naar België terug te keren via sociale media. Dus was hij echt zo naïef of reisde hij toch naar Syrië voor de jihad of was hij een spion voor de Belgische staatsveiligheid? 

Chessy


zondag 24 mei 2015

De terroristische organisatie Moslim Broederschap ook actief in Nederland




Artikel van onze terrorisme expert Chessy


De Moslimbroederschap werd in 1928 in Egypte opgericht door Hassan al-Banna, ten tijde van het Britse bestuur van Egypte als een Islamitische religieuze, politieke en sociale beweging. Ze kan beschouwd worden als een reactie van de zijde van orthodoxe moslims op de westerse oriëntering van Egypte. De Broederschap strijde voor het behoud van de islamitische cultuur en een islamitische wetgeving gezuiverd van alle westerse invloeden. 



De beweging verwierf miljoenen leden, vooral onder de plattelandsbevolking, en was om de door haar uitgeoefende terreur zeer gevreesd. Na de moord op Hassan al-Banna in 1949 verloor de broederschap tijdelijk aan betekenis, tot haar door de nieuwe leider Hassan al-Hodeibi in 1953 een nieuw leven werd ingeblazen. 



In 1954 was de Moslimbroederschap betrokken bij een mislukte poging om de seculiere Egyptische president Gamal Abdel Nasser te vermoorden; als reactie daarop werd de beweging verboden. In 1981 werd de Egyptische president Anwar Sadat vermoord door officieren die banden hadden met de Moslimbroederschap.




Het motto van de beweging luidt: "Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie. Het doel van de Broederschap is om Arabische seculiere democratische regeringen omver te werpen en te vervangen door een islamitisch kalifaat wat geregeerd wordt door middel van de sharia.



Als gevolg van de Egyptische revolutie werd de groep in april 2011 gelegaliseerd en stichte ze  een nieuwe politieke partij genaamd de Vrijheid en Rechtvaardigheid Partij. In 2012 wist de partij die met aanslagen dreigde als ze niet zouden regeren de presidentsverkiezingen te winnen. De regering van Morsi verloor zienderogen het respect van de bevolking, vooral omdat de zij het land met harde hand regeerde.  



Na massale protesten tegen Morsi kreeg hij op 3 juli 2013, na het aflopen van een ultimatum van het Egyptische leger, samen met andere hooggeplaatste leden van de Moslimbroederschap een reisverbod opgelegd. 



Op dezelfde dag werd hij door het leger afgezet na een periode van grootschalige protesten tegen zijn bewind, de demonstraties waren groter dan die tegen Moebarak. Sinds zijn afzetting werd Morsi op een onbekende locatie door het leger in gedwongen detentie gehouden. 

Op 20 augustus 2013 werd de geestelijk leider van de Moslimbroederschap Mohamed Badie opgepakt. Niet veel later, begin september, heeft de Egyptische regering de Moslimbroederschap het bestaansrecht ontnomen. Op 25 december 2013 bestempelde de interim-regering van Egypte de broederschap bovendien als een terroristische organisatie.



Vandaag de dag wordt de Moslimbroederschap ook door Rusland, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Saoedi-Arabie als een terroristische organisatie beschouwd. In het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel onderzocht of de Moslimbroederschap een terroristische organisatie is.
  



De hyrargie binnen de organisatie


De Algemene vergadering is het hoogste orgaan van de terroristische organisatie, iedere Usra kiest een of twee afgevaardigden afhankelijk van hun grootte.


De Shura Raad
 heeft de taken van planning, ontwikkeling van algemene regels en programma's om de doelen van de Groep (MB) te bereiken. Zijn resoluties zijn bindend voor de Groep en alleen de Algemene Vergadering kan deze tegenhouden of wijzigen en de Shuraraad kan op zijn beurt weer de resoluties van de Executieve Raad tegenhouden of wijzigen. Hij volgt de implementatie van de regels en programma's van de Groep, leidt de Executieve Raad en vormt speciale afdelingen om dit orgaan daarin bij te staan (o.a. de landelijke afdelingen).


Executieve Raad (Leidinggevende raad en kantoor) heeft haar leider en haar leden, beide aangesteld door de Shura Raad, geeft uitvoering en leiding aan de activiteiten van de Algemene Organisatie. Hij verstrekt periodiek rapportage aan de Shuraraad omtrent zijn werk en de activiteiten van de landelijke en algemene afdelingen. Hij verdeelt zijn taken over de onderliggende afdelingen conform de interne regelgeving.

De (Algemene) Executieve Raad heeft de volgende divisies:
Uitvoerend Comité
Afdeling Organisatie
Algemeen Secretariaat
Politieke Afdeling
Zusters-Organisatie (Moslimzusters)




In ieder land waaronder Nederland is een MB-afdeling met een leider waaraan alle leden van het land een eed van trouw een loyaliteit moeten afstaan. Deze leider heeft op zijn beurt weer zijn eed van trouw en loyaliteit afgestaan aan de Khalifa van de MB. Tot zijn taken behoren onder meer fondswerving, ledenwerving, infiltratie in en overname van andere moslimorganisaties ter eenwording van de oemma om de uitvoering van de algemene doelstellingen van de MB te bereiken. Maar vooral de infiltratie in de overheids advies organen.Waar ze al hun politieke als theologische tegenpolen buitenspel zetten nadat ze de desbetreffende overheid hebben misleid met uitspraken waar ze niet achter staan.

De invloed van de Moslimbroederschap in Nederland is groeiend en voornamelijk ideologisch van aard door verspreiding van hun boekwerken en traktaten alsmede door infiltraties in islamitische organisaties maar met name ook in onderwijs en tal van civiele organisaties, waarbij zij alle moslims zeggen te vertegenwoordigen. De actieve leden houden hun banden met de Moslimbroederschap geheim.

De Nederlandse overheid dient zich niet te laten misleiden door zelf bekroonde imams die vrouwen de hand schudden, muziek toestaan en beweren dat het toegestaan is te regeren met de democratische wetten. Dit soort deceptieve uitspraken waar de Moslim Broederschap bekend om staat worden slechts gedaan om de organisatie te versterken, onder het motto het doel heiligt de middelen. 

De Nederlandse overheid dient lering te treffen van de ervaringen van de Amerikaanse overheid met deze terroristische organisatie. Dit is de eerste van de reeks komende ontmaskeringen van de Moslim Broederschap.


                                          
                                           
 



Chessy