vrijdag 22 mei 2015

22-jarige Marokkaanse Abdelmajid Touil gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op het Bardo-museum in Tunis
                                Artikel van onze terrorisme expert Chessy
In Milaan is de 22-jarige Marokkaanse Abdelmajid Touil gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op het Bardo-museum in Tunis. Ook zou hij jihadstrijders via sociale media hebben geronseld om aanslagen te plegen. De Marokkaanse terreurverdachten zou zijn eed van trouw en loyaliteit aan ISIS hebben afgestaan. 
De man kwam voor de bloedige aanslagen samen met 97 andere migranten per smokkelboot aan in Italië. Hij ontving in februari een uitzettingsbevel maar verdween daarna uit het zicht van de autoriteiten.
Volgens de politie reisde hij naar Tunesië en kwam hij na de bloedige aanslag weer onopgemerkt terug naar Italië. Abdelmajid Touil, zegt dat hij onschuldig is en weigert uitgeleverd te worden aan Tunesië. Dat verklaarde zijn advocaat tijdens een  zitting over de vraag tot uitlevering van Tunesië.


Tunesië liet eerder weten dat het "uiteraard om de uitlevering van de verdachte vraagt". Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt Touil ervan verdacht indirect te hebben deelgenomen aan de aanval door twee gewapende Tunesiërs op het museum, waarbij 21 toeristen en een politieagent omkwamen.
                                                                       


De 22-jarige Abdelmajid Touil zegt dat hij onschuldig is en dat hij nooit buiten Italië is geweest. De procureur in Milaan bevestigde gisteren al dat Touil zich op het moment van de aanslag in Italië bevond, zoals blijkt uit de aanwezigheidsfiches van een cursus die hij volgt en verschillende getuigenissen.Tunesië had een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen Touil, een andere Marokkaan en een Algerijn, die er alle drie van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanslag.   

Team Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.