donderdag 26 maart 2015

IS eist verantwoordelijkheid op voor aanslag in Tunis


                                                              ARTIKEL VAN ONZE TERRORISME EXPERT CHESSY
ISIS EIST DE VERANTWOORDELIJKHEID OP VOOR DE TUNESSCHE AANSLAG


De terroristische organisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bloedige aanslag op het Bardo museum in de Tunesische hoofdstad. In een op sociale media verschenen boodschap worden de aanslag plegers die hun bayha aan IS hebben gegeven de “ridders van de Islamitische Staat” genoemd.

Het dodental van de bloedige aanslag is inmiddels opgelopen tot 23 en er raakten er zeker vijftig mensen gewond. Onder de doden bevinden zich zeker achttien buitenlandse toeristen waaronder een Belgische vrouw en een Spaans echtpaar,
NEGEN MOGELIJKE TERRORISTEN GEARRESTEERD 

De Tunesische veiligheidsdienst heeft negen verdachten opgepakt waarvan vier direct betrokken zouden zijn bij de aanslag aldus het AP.

                        003

Bronnen binnen de veiligheidsdienst melden dat zij in het verleden een van de twee schutters in de gaten hielden. Alleen besloten zij op een gegeven moment dat hij niet meer behoorden tot de high Profile extremisten.

INLICHTINGEN

Op drie maart tweete ik na analyse van een aantal opgevangen indicaties dat de volgende IS aanslag in een Arabische Muharib land zou gaan plaats vinden.

004

005

En hellaas bleken ook deze indicaties daadwerkelijk door IS te zijn uitgevoerd en hebben ze zich hellaas geresulteerd in de bloedige Tunesche aanslag. Uit een recente gevoerde inlichtingen onderzoek blijkt dat IS zich de komende tijd voornamelijk zal gaan focussen op de Arabische landen.

Waarmee zij de wereld willen laten zien dat zij te alle tijden overal ter wereld kunnen toeslaan. ISIS wil de finishing touch toevoegen aan de Arabische lente zodat deze mislukt. Waardoor er enkel chaos en verderf in de Arabische wereld tot stand wordt gebracht en de democratische doelstellingen niet bereikt zullen worden.

De realiteit duidt er op dat het heel erg simpel is om door IS gebruikt te worden om een aanslag te plegen. Je hoeft enkel maar een bayha Bayha –eed van trouw en loyaliteit- aan hen af te staan. Maar zij stellen wel als eis zodat de bayha een kwalitatieve bayha –eed van trouw en loyaliteit- zal zijn dat de bayha gever een bekende moet zijn binnen het takfiristische netwerk.

Als dat het geval is dan kan je de bayha  –eed van trouw en loyaliteit- geven aan de aangewezen personen in het land van herkomst of aan een bekende IS strijder op sociale media. Na de gegeven bayha–eed van trouw en loyaliteit- ben je officieel lid en kan je je vrijwillig aanmelden of bevolen worden om aanslagen te plegen in de Muharib landen.

Als dit pad wordt bewandeld dan zal ISIS de gepleegde aanslag opeisen zoals het geval was in Tunesische aanslag. Anders zal de gepleegde lone wolf aanslag enkel maar door hen worden verheerlijkt. Uit onderzoek blijkt dat niet iedereen die een bayha heeft afgestaan bevolen wordt om aanslagen te plegen in de Muharib –vijandige- landen.

Degenen met een theologische overwaarden worden bevolen om zich enkel maar bezig te houden met de verspreiding van de jihadistische ideologie, waardoor er nieuwe personen geïnspireerd worden om zich bij hen te voegen.

Hieronder een officiële IS acceptatie van een van de velen in Nederland gegeven bayha –eed van trouw en loyaliteit.

006

In het verleden waarschuwde ik diverse malen voor het gevaar van de bayha –eed van trouw en loyaliteit- gevers, terwijl de verantwoordelijken dit wellicht over het hoofd hadden gezien. Uit de bloedige terroristische aanslag in Tunesië zouden de AIVD als het NCTV bepaalde conclusies moeten trekken.

Dat het gevaar zich momenteel niet enkel schuilt achter de terug gekeerde Syriëgangers maar vooral achter de lone wolfs en de bayha –eed van trouw en loyaliteit- gevers. De lone wolfs zijn in mijn optiek nog gevaarlijker dan de bayha –eed van trouw en loyaliteit- gevers. Want de bayha gevers zouden bekend moeten zijn bij de diensten en maken zoveel amateuristische fouten waardoor ze makkelijk trasseerbaar zouden moeten zijn voor de inlichtingendiensten.

In tegenstelling tot de lone wolfs die achter hun PC met het genot van een zak chips en een glas cola steeds verder en verder vast komen te zitten in de radicalisatie spinnenweb. Daarom is het belangrijk dat de overheid genadeloos optreed tegen personen waarvan het bekend staat dat zij aan de lopende band jihadistische propaganda verspreiden. Want mede door hun activiteiten wordt de kans op radicalisatie verhoogd met lone wolf aanslagen als resultaat.

De overheid dient het niet toe te staan dat deze personen hun gif verspreiden omdat de des betreffende personen wellicht door een derde macht de hand boven het hoofd gehouden wordt. Er moeten gewichtige keuzes gemaakt worden, laat je je spannen voor ander mans karren resulterend in een stukje van de taart of kies je voor de veiligheid van je burgers

Want als de Nederlandse overheid er wellicht bewust voor koos zoals mogelijk geconcludeerd kan worden uit bepaalde situaties. Om haar extremisten niet te dwarsbomen als zij ervoor kiezen zich te voegen bij ISIS of AQ, dan is dat een terechte strategische keuze. Maar dat zou dan ook moeten betekenen dat er daadkrachtig opgetreden dient te worden tegen personen die doormiddel van hun activiteiten de orde en veiligheid bedreigen.

Want als je het mogelijk toestaat dat de extremisten kunnen reizen dan zou dat ook moeten betekenen dat je alles op alles zet om kans te verkleinen dat er nieuwe extremisten worden gecreëerd.

Chessy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.