zaterdag 28 maart 2015

Saudi-Arabie bombardeert legerbasis houthi rebellen jemen                                                               

                           Artikel van onze terrorisme expert Chessy


Saudi-Arabie bombardeert legerbasis houthi rebellen Jemen


                                                             Saudi-Arabië heeft na bewandeling van alle diplomatieke wegen uiteindelijk de aanval geopend op de Houthi terroristen. Bij de militaire operatie in Jemen zijn tot opheden tien landen betrokken waaronder Egypte, Marokko, Jordanië, Sudan, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Bahrein.

Volgens het tv-station Al Arabia heeft Saudi Arabië honderd gevechtsvliegtuigen en 150.000 militairen ingezet. Marokko heeft 15 gevechtsvliegtuigen ingezet en Egypte zal haar marine en grond troepen inzetten. Aan de aanval doen geen Westerse landen mee behalve de Verenigde Staten die logistieke inlichtingen hulp heeft toegezegd.
Bombardementen

Diverse Houti doelen in de omgeving van Sanaa zijn doormiddel van tientallen precisie aanvallen bestookt, waaronder de internationale luchthaven als enkele militaire vliegvelden en wapentuig. De geslaagde precisie aanvallen hebben enorme schade aangericht aan de militaire capeciteiten van de Houti terroristen.


Met de aanvallen biedt de coalitie hulp aan president Hadi, die had aangedrongen op militaire steun voor zijn regime. De aanvallen zijn door de Jemenitsche bevolking met open armen ontvangen. Duizenden Jementieten gingen de straat op met vlaggen van de landen die deelnemen aan de bombardementen.

Houthi-rebellen

Een terroristische Houthi leider waarschuwde via de dubieuze  tv-zender Al Jazeera dat de aanval tot "een grote oorlog" zal leiden in de regio. Hiermee bedoelde hij dat Iran en Hezobla de shieeten in de golf staten zouden gaan oproepen om aanslagen te plegen.


                                                                  

Na de bedreigingen hebben Miljoenen Moslims op sociale media gezworen dat ze klaar staan om Saudie Arabie tegen alle dreigingen te verdedigen. Het zou een slechte zet zijn als Iran of hizbolah haar volgelingen zouden oproepen om aanslagen te plegen, want dat kan wellicht het einde van de shieetische godsdienst in de regio kunnen betekenen.

Golfstaten


Jemen heeft de VN-veiligheidsraad gevraagd om toestemming te verlenen aan landen die willen deelnemen aan deze militaire interventie. Saudie Arabië had eerder deze week al haar steun toegezegd. Het land verklaarde "al het nodige te zullen doen om buurland Jemen te beschermen tegen de sjiitische rebellen".
De Verenigde Staten tonen begrip voor de Bombardementen van Saoedie Arabie op de terroristische Houthi beweging in het buurland Yemen. De Amerikaanse woordvoerder van Buitenlandse Zaken Jeff Rathke zei hierover het volgende.
Politieke onderhandelingen zijn wel de beste weg om uit de burgeroorlog te geraken
          
We begrijpen en steunen de stappen die de Saoedi’s ondernemen”, aldus Rathke.
Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.