dinsdag 28 april 2015

Abu Bakr al Baghdadi wellicht op 30 December gewond geraakt                                  Artikel van onze terrorisme expert Chesys
Op 30 December had ik indicaties dat ISIS leider Abu Bakr Al Baghdadi ernstig gewond was geraakt.En zoals mijn indicaties uitwezen is Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), daadwerkelijk ernstig gewond geraakt door een luchtaanval van de door de Amerikanen geleide coalitie op de Iraakse stad al-Qaim
Alleen melden bronnen in het gebied tegenover de Arabische zender al-Arabiya dat hij pas recent gewond is geraakt. Diverse Iraakse functionarissen melden dat onder de doden vermoedelijk ook de leider van IS in de provincie Anbar zou zijn. Hij staat bekend onder de bijnaam Abu Muhannad al-Sweidawi. Ook zou Abu Zahra al-Mahamdi, een van de prominente leiders van in de Syrische provincie Deir al-Zour, onder de doden zijn.
Een woordvoerder van het Amerikaanse leger bevestigde onlangs tegen The Washington Post dat Amerikaanse gevechtsvliegtuigen daadwerkelijk recent in de provincie Anbar luchtacties hebben uitgevoerd. 

Kalifaat

Bronnen melden ook dat er een ISIS konvooi met voertuigen bij de noordelijke stad Mosul vanuit de lucht was bestookt.
Volgens de legerwoordvoerder bestond het bij Mosul aangevallen konvooi vermoedelijk uit tien gepantserde voertuigen van IS Leiders.

Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.