donderdag 23 april 2015

5 aanslagen in frankrijk verijdeld                                     artikel van onze terrorisme expert Chessy

De Franse politie heeft een 24 jarige Algerijnse extremist opgepakt die wellicht van plan was een aanslag te plegen op een of meerdere Franse kerken. Dat heeft de Franse minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve afgelopen woensdag in een pers conferentie bekend gemaakt. De Franse anti terrorisme eenheid vond na zijn arrestatie in zijn huis een heel arsenaal aan zware wapens die hij wellicht wilden gebruiken om zijn aanslagen te plegen.
De Algerijnse man wordt er tevens ook van verdacht de 32-jarige Française, die voor een training in Parijs was te hebben vermoord. De 24 jarige verdachte werd sinds vorig jaar intensief door de Franse veiligheidsdiensten in de gaten gehouden.

De man werd opgepakt nadat hij zichzelf vermoedelijk na de moord had neergeschoten waarna hij zelf een ambulance had gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze een bloedspoor aan dat ze konden volgen tot de auto van de verdachte. In de auto lagen geladen wapens en aantekeningen over mogelijke doelwitten. 


Ik schreef maanden voor de reeks van Westerse aanslagen dat deze aanslagen een feit zouden zijn na de proclamatie van de ISIS kalifaat. Ook schreef ik dat de aanslagen vooral gepleegd gaan worden door degene die een -bayha- eed van loyaliteit aan ISIS en AQ hebben afgestaan, naast de terug gekeerde Syriëgangers.


                                               Afbeeldingsresultaat voor adviesrapport

De AIVD moet zich realiseren dat de meeste dreiging zich momenteel schuilt achter degene die een eed van trouw en loyaliteit via sociale media aan ISIS en AQ hebben gegeven. Vooral nadat is gebleken dat de meeste Westerse aanslagen in de muhrib landen door hen waren gepleegd. Het is belangrijk dat de AIVD op alle fronten qua inlichten inwinning actief is en zich momenteel vooral richt op de samenvoeging van alle buitenlandse opgevangen indicaties, waardoor ze uit voorzorg kunnen handelen.

                                                           

Nadat bekend is geworden dat ISIS leider Abu Bakr Al Bagdadi gewond is geraakt moet de Nederlandse overheid op alle scenario voorbereid zijn. Ik sluit het niet uit dat alle Muharib -vijandige- landen waaronder Nederland binnen zeer korte termijn als wraak getroffen zullen worden door een reeks van gecoördineerde aanslagen. Als een aanslag wordt opgeëist met als rechtvaardiging de verwonding van Abu Bakr al Bagdadi dan kunnen we te maken krijgen met een domino effect.
                                                         

Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging in Nederland binnen een tijdsbestek van twee jaar met zeker 40 procent zal gaan dalen. Een rechtvaardige effectieve strategie waardoor de strijd tegen deze ideologie op alle fronten gevoerd zal worden. Ik ben van mening dat we een aanslag in Nederland hoe goed de AIVD haar werk ook doet niet kunnen voorkomen. 

Vandaar dat de overheid zich moet focussen om de dreiging op langere termijn te reduceren. Ik ben er heilig van overtuigd zonder zelf overschatting dat mijn ontwikkelde strategie dit kan bewerkstelligen. Ik ben van mening dat velen enkel maar contra productieve handelingen verrichten die de problematiek enkel maar verder verergeren. De effectieve oplossingen liggen voor de hand de overheid dient enkel mijn ontwikkelde strategie te bestuderen en daarover te oordelen.


ChessyGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.