dinsdag 21 april 2015

Defensie personeel door ISIS en AQ sympathisanten bedreigt                     Artikel van onze terrorisme expert Chessy


De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) schrijft in het gisteren verschenen jaarverslag dat het al een lange tijd  onderzoek doet naar de potentiële dreiging die uitgaat van Westerse IS en AQ sympathisanten richting Defensie'.

Centraal in het onderzoek zouden de Europese extremisten moeten staan die hun eed van loyaliteit hebben afgestaan aan ISIS en AQ. Vooral omdat Nederland door hen als een Muharib land wordt beschouwd. Die te alle tijden aangevallen kan worden als gevolg van haar deelnamen aan de oorlogen tegen Islamitische landen en terroristische organisaties.

Volgens de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zouden familieleden van Nederlandse militairen mede via sociale media door de ISIS en AQ sympathisanten worden lastiggevallen en bedreigd. Die voornamelijk via sociale netwerken hun persoonlijke gegevens achterhalen.


Uit onderzoek blijkt dat naast militairen ook Islamitische politici, agenten en bepaalde theologen en hun familieleden het zwaar te voortduren krijgen.
Ik verwacht dat zij het meeste gevaar lopen om getroffen te worden door gecoördineerde aanslagen.Omdat de afvalligen volgens deze radicale ideologie het eerst bestreden dienen te worden.     Zoals recent door het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken is vrijgegeven, na de arrestatie van de ISIS cellen die onder anderen aanslagen op hun tegenpolen planden in Nederland en Marokko.

Voorzorgsmaatrelen
Naar aanleiding van de beoordelingen van de MIVD heeft Defensie voorzorgsmaatregelen getroffen om het personeel te beschermen.Onder de maatregelen is het niet reizen in uniform tijdens woon-werkverkeer."
Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging in Nederland binnen twee jaar met zeker 40 procent zal gaan dalen. Een rechtvaardige effectieve strategie waardoor de strijd tegen deze ideologie op alle fronten gevoerd zal worden.Ik ben van mening dat een terroristische aanslag in Nederland niet te voorkomen is. 

Vandaar dat er gefocust moet worden om de dreiging op langere termijn te reduceren.Ik ben er heilig van overtuigd zonder zelf overschatting dat deze strategie dit kan bewerkstelligen.Verder acht ik het niet verstandig dat de beoogde bezuinigingen op de AIVD worden doorgevoerd. Mocht dit het geval zijn dan zal dat wellicht leiden naar catastrofale scenarios. 

Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.