maandag 13 april 2015

Terroristische aanslag IS op Marokko en Nederland door Marokkaanse veiligheidsdienst verijdeld

   
                        Artikel van onze terrorisme expert Chessy

                

Op 4 April tweete ik baserend op inlichtingen dat een noord Afrikaanse land als een Westerse land binnen zeer korte termijn getroffen konden worden door terroristische aanslagen.

                                   

 

En zoals ook het geval was met de Tunesische en de Egyptische aanslag waar ik de indicaties  daarvan  tweete, bleken deze inlichtingen ook te kloppen.

                                                   

De Marokkaanse veiligheidsdienst die bekend staat om haar daadkrachtigheid, kundigheid en effectieve manier van aanpak. Heeft onlangs een ISIS terreurcel opgerold die aanslagen wilde plegen in Marokko en Nederland. Een van de opgepakte leden zou in Nederland woonachtig zijn, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. 

De opgepakte ISIS bayha - eed van trouw en loyaliteit- gevers zouden bloedige aanslagen hebben gepland in Marokko maar vooral in Nederland, op agenten en leger. 
Ook planden de leden van de terreurcel specifieke terreurdaden op hun theologische tegenpolen die ISIS  openlijk bekritiseerden, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De in Marokko opgepakte terroristen onderhielden nauwe banden met een aantal in Nederland wonende verdachte waaronder een aantal bekenden van de AIVD. In de verklaring van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken staat zoals ik afgelopen maand al tweeten: 

,, De leden hadden plannen voor terroristische activiteiten in Marokko en Nederland. Ze zouden onder anderen hun tegenpolen willen vermoorden die zich duidelijk tegen ISIS uitspreken.''
                                   
                                                 


,,Onderzoek toonde aan dat de leden van de terreurcel geheime vergaderingen hielden en aan paramilitaire trainingen in een bos bij het Marokkaanse Nador deelnamen.''

De Marokkaanse autoriteiten zullen binnen enkele dagen meer informatie aangaande de arrestatie vrijgeven.                                                             

Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.