zaterdag 11 april 2015

DE MOGELIJKE GEVOLGEN VOOR BELGIË T.A.V VEROORDELING SHARIA4BELGIUM LEDEN!!!

                                         Artikel van onze terrorisme expert Chessy


Dit artikel was geplaast op zaterdag 14 februari 2015

Leden Sharia4Belgium veroordeeld

Fouad Belkacem alias Abu Imran de omstreden leider van Sharia4Belgium, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar. Zijn ex student Jejoen Bontinck die onlangs als afvallig werd verklaard door prominente personen binnen het Belgische takfiristisch netwerk, kwam er zoals verwacht met een mildere straf vanaf. Naast hen stonden ook nog 43 anderen terecht waaronder Brian de Mulder die zich momenteel in Syrië bevindt.

Fouad Belkacem die geronseld werd door de Britste extremist Anjem Choudery, wordt gezien als het hoofd van de terroristische groepering. Hij werd door de rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf jaar.Jejoen Bontinck, die in het proces zowel verdachte als kroongetuige was, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden. Hij moet enkel echter zoals verwacht de voorhechtenis uitzitten, voor de rest van zijn straf werd hem uitstel verleend.
Celstraffen en boetes.


Elias T. (24) en Walid L. (23) werden veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 15.000 euro boete, waarvan 6.000 euro effectief. Mohamed E.Y. (31) kreeg vier jaar cel en 15.000 euro boete en Bilal E.M. vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, en 15.000 euro boete, waarvan 9.000 euro effectief.


                                                       

Michaël Delefortrie (25) werd veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan enkele de voorhechtenis effectief, en 6.000 euro boete met uitstel. Houssien E. (24), die nog in Syrië zit en mogelijk overleden is, kreeg net zoals Belkacem 12 jaar cel en 30.000 euro boete.

El Ouazna N. (52) werd als enige vrijgesproken. Zij stond terecht omdat ze haar zoon in Syrië financieel gesteund zou hebben 

De andere beklaagden zitten nog in Syrië waarvan een aantal al reeds zijn overleden. De leidinggevende figuren binnen Sharia4Belgium kregen bij verstek effectieve celstraffen van 10 tot 15 jaar en de leden 5 tot 8 jaar. Onder hen ook Brian De Mulder (21) en Nora V. (20), die ieder 5 jaar cel en 15.000 euro boete kregen.

Terroristische groepering


Eerder omschreef de correctionele rechtbank Sharia4Belgium al als een 'terroristische groepering'. "Ze had als doel de gewapende strijd om de democratie in België omver te werpen en een islamitische staat op te richten, waar alleen de sharia geldt", klonk het bij de rechter.

De mogelijke gevolgen voor België

De Belgische overheid als de Belgische staatsveiligheid dienen zich ervan bewust te zijn dat België volgens de belijders van de takfiristische leer behoort tot de Muharib –vijandige- landen. Als gevolg van haar deelnamen aan de oorlogen tegen de Islamitische landen en terroristische organisaties. Dit houdt volgens de takfristische leer in, dat België te alle tijden als vergelding aangevallen kan worden. Dit hadden we recent in Brussel, Canada, Australië en Frankrijk mogen ervaren.

De Belgische overheid als de Belgische staatsveiligheid dienen zich ervan bewust te zijn dat er zich momenteel tientallen slapende cellen in België bevinden. Aangezien velen Belgische staatsburgers rond om het netwerk van Shariha4Belgium hun bayha – eed van trouw en loyaliteit- aan ISIS en Al Nusra hebben geven. Dit houdt volgens de takfirstische leer in dat ze na de bayha direct onderdeel uitmaken van slapende cellen.
Die de leiding van de terroristische organisatie waaraan de bayha is gegeven. Te alle tijden kunnen inzetten om aanslagen te plegen in het Westen. Zoals ook het geval was met de gebroeders kouachi en de Coulibalys die allen behoorden tot de bayha – eed van trouw en loyaliteit- gevers.

                                                 

Na de veroordelingen van de leden van Shariha4Belgium moet de Belgische overheid er rekening mee houden dat ze als vergelding aangevallen kunnen worden. De hoofdpersonen als de bekende leden van Sharia4Belguim zijn veroordeeld waardoor de Belgische overheid geen kaarten meer in hand heeft om het spel verder te spelen. 
Het is nu afwachten wat het antwoord van de terug gekeerde strijders en bayha gevers zal zijn Ik adviseer de Belgische overheid om de observatie op Joodse instellingen en haar religieuze leiders, de Joodse diamant straat, overheid objecten, ambassades van bondgenoten en Belgische en Islamitische politici te verscherpen. Ook zou het verstandig zijn als het leger en politie deze dagen oplettender zijn. Ook adviseer ik dat de Belgische overheid haar politie bureaus deze tijden scherper beveiligt.

De Belgische staatsveiligheid dient het spel in België gezien de huidige situatie anders spelen. Ook moet er een ander strategie worden gehanteerd waardoor deze takfiristische ideologie zich niet verder verspreid. Deze ideologie dient naast de juridische aspecten vooral ideologisch te worden bestreden.


De Belgische Staatsveiligheid moet op alle vlaktes qua inlichtingen inwinning actief zijn, zowel maatschappelijk, persoon gericht als op sociale media. 

Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging voor België binnen een termijn van 2 jaar met zeker 30 procent kan gaan afnemen. Waarmee de strijd tegen extremisme en terrorisme op alle fronten wordt gevoerd.

De Belgische Staatsveiligheid heeft de afgelopen tijd goed werk verricht. Als zij deze strategie zouden hanteren dan zal de terroristische dreiging binnen twee jaar zeker met 30 procent gaan afnemen.

Want succes op het gebied van contra terrorisme hangt niet alleen af van de technologie, grote sommen geld en geluk, maar vooral op theologische kundigheid en een goede strategie. 

Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.