woensdag 6 mei 2015

IS heeft de aanslag in Texas opgeëist.
Artikel van onze terrorisme expert en radicaliseringsdeskundigen Chessy

De terroristische organisatie IS heeft via haar radiozender al-Bayaan de aanslag op de spotprentbijeenkomst in Texas opgeëist. 

IS verkondigde tijdens de uitzending dat "twee soldaten van het kalifaat" de aanval hebben uitgevoerd op de bijeenkomst waar PVV-leider Geert Wilders de hoofdspreker was. 
 "Wij beloven Amerika dat het geen wat komen gaat groter en harder zal zijn. Jullie zullen met de wil van God snel kennis gaan maken met de strijders van de IS. 
Voor de aanslag had een van de daders via een tweet gezegd dat hij zijn eed van trouw en loyaliteit aan ISIS had afgestaan. 


PVV-leider Geert Wilders heeft gezegd dat hij geen reden heeft om aan te nemen dat de aanslag tegen hem gericht was.
''Zo dichtbij komt het niet vaak, daar schrik je wel even van'', zei Wilders. Deze aanslag zal hem niet monddood maken, want hij zegt vastbesloten te zijn  om ''met nog meer overtuiging'' te vechten voor de vrijheid van meningsuiting en te strijden tegen de ''islamisering''. 


Ik waarschuwde maanden geleden al voor het gevaar wat zich schuilt achter degenen die hun eed van trouw en loyaliteit aan de strijdende terroristische organisaties hadden afgestaan. Velen hadden totaal geen weet van wat een eed van trouw en loyaliteit inhield, laat staan dat ze het gevaar daarvan konden inzien.

De aanslag in Texas, Australië, Canada en Parijs duiden allemaal op de waarachtigheid van mijn analyses. De AIVD moet zich realiseren dat dit soort loyaliteits verklaringen ook vanuit Nederland zijn gegeven. 
                                                       

De Nederlandse overheid als de AIVD dienen zich ervan bewust te zijn dat er zich in Nederland momenteel tientallen slapende cellen bevinden. Aangezien het vast staat dat velen Nederlandse staatsburgers hun eed van trouw en loyaliteit aan ISIS en al-Qaeda hebben afgestaan. Dit houdt  in dat ze na de gegeven eed direct onderdeel uitmaken van slapende cellen.


Die de leiding, ondercommandanten als de strijders met aanzien te alle tijden kunnen inzetten om aanslagen te plegen op spontane doelen. Zoals ook het geval was met de gebroeders kouachi, de Coulibalys en Elthon Simpson en Nadir Sufie, die allen behoorden tot de eed van trouw en loyaliteit gevers.Amerika is door ISIS aangevallen omdat zij volgens hen behoort tot de vijandige landen als gevolg van haar militaire interventies tegen de Islamitische landen en terroristische organisaties. 

Ik ben van mening dat de AIVD vooral nu op alle vlaktes qua inlichtingen inwinning actief zijn, zowel maatschappelijk, persoon gericht als op sociale media. Want de realiteit heeft aangetoond dat er veel inlichtingen verloren gaan waarvan uiteindelijk blijkt dat ze van onschatbare waarden waren. 
Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging in Nederland binnen een tijdsbestek van twee jaar met zeker 40 procent zal gaan dalen. Een rechtvaardige effectieve strategie waardoor de strijd tegen deze ideologie op alle fronten gevoerd zal worden. Ik ben van mening dat we een aanslag in Nederland hoe goed de AIVD haar werk ook doet niet kunnen voorkomen. 

Vandaar dat de overheid zich moet focussen om de dreiging op langere termijn te reduceren. Ik ben er heilig van overtuigd zonder zelf overschatting dat mijn ontwikkelde strategie dit kan bewerkstelligen. Ik ben van mening dat velen enkel maar contra productieve handelingen verrichten die de problematiek enkel maar verder verergeren. 


Chessy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.