zaterdag 30 mei 2015

tweede ISIS aanslag in Saudi-Arabië
Saudi-Arabië is opnieuw getroffen door een bloedige laffe aanslag op een Sjiitische moskee. Het is de tweede aanslag in een week tijd wat door de terroristische organisatie ISIS is uitgevoerd en opgeëist. De terroristische aanslag werd uitgevoerd door een man die zich had vermomd als een vrouw in de buurt van de Imam Hoessein moskee in de oostelijke havenstad Damman.

De terrorist slaagde er gelukkig niet in om de vrouwen gedeelte van de moskee te betreden omdat deze als gevolg van de vorige aanslag uit voorzorg was gesloten. De terrorist betrad tegen een uur de plein van de moskee, waarna hij door twee achterdochtige vrijwilligers werd opgemerkt.

Toen zij op hem afkwamen bracht de laffe terrorist de bom tot ontploffing. De aanslag was in de loop van de dag door de terroristische organisatie opgeëist  , die enkele dagen geleden had verkondigt om meer aanslagen in het land te willen plegen.

ISIS beschouwd Saudi-Arabië als een afvallige land mede omdat het land deelneemt aan de coalitie bombardementen in Syrië. De Saudische regering zegt dat de terroristische organisatie ISIS met de aanslagen spanningen tussen de Soennitische meerderheid en de sjiitische minderheid in het land wilt aanwakkeren.

Alleen geven de sjiitische Saudiërs daar geen gehoor aan aangezien ze niets te klagen hebben in het land. Ze krijgen al hun rechten en hebben alle vrijheid om hun godsdienst uit te voeren. In de Arabische wereld wordt de schreeuw om ISIS te vernietigen steeds luider ook beginnen steeds meer mensen in te zien dat Iran de lakens binnen ISIS uitdeelt.


Team Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.