woensdag 27 mei 2015

Tweede Kamer wil zicht hebben op alle buitenlandse geldstromen naar Nederlandse islamitische instellingen

Artikel van onze terrorisme expert Chessy
Diverse partijen in de Tweede Kamer willen terecht meer zicht hebben op alle buitenlandse geldstromen naar Nederlandse islamitische instellingen. Dat bleek vandaag tijdens een hoorzitting met deskundigen in de Tweede Kamer. 
Want het is tot op heden niet duidelijk hoeveel de Nederlandse islamitische instellingen vanuit het buitenland ontvangen en waarvoor het geld gebruikt wordt. 

De ChristenUnie pleit al langer voor meer onderzoek en wil een verbod van buitenlandse geldstromen naar radicale moskeeën. Alleen wat is radicaal en wat zijn de maatstaven om als radicaal gedefinieerd te worden? Ik ben van mening dat de Nederlandse overheid zich tevens ook moet richten om inzagen te krijgen op de financiële zaken van de Nederlandse Moslimbroederschap, die volgens velen Arabische landen als een terroristische organisatie wordt gezien.


Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) 

Yassan Elforkani van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) waarschuwde op de hoorzitting voor de beeldvorming in deze kwestie.
"Moskeeën moeten niet worden gecriminaliseerd", zei hij. "Moskeeën zijn zelfstandig en hoeven dit soort zaken niet aan de overheid door te geven, maar leggen verantwoording af aan hun leden", aldus Elforkani. Eind juni praat de Kamer verder over de geldstromen naar moskeeën.

Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.