donderdag 14 mei 2015

Zoals door Chessy voorspeld heeft al bagdaadi vandaag van zich laten horen
Artikel van onze terrorisme expert en inlichtingen specialist Chessy


Op 30 december tweete ik als eerst na analyse van opgevangen inlichtingen dat Abu Bakr Al Bagdady gewond geraakt zou zijn, en niet veel later werd dat door ISIS en de inlichtingen community bevestigd.

                                                       
                                                                   

Op 30 april tweete ik dat ISIS leider Abu Bakr al Bagdaadi spoedig van zich zal gaan laten horen, en ook dat is vandaag bevestigd.

                                                     


De radicale website al-Forqaan heeft vandaag een audio opnamen van de leider van de terreurbeweging verspreid. In de boodschap roept al-Bagdaadi alle radicale jihadisten op om de wapens op te pakken in hun landen van herkomst als om zich te voegen bij hun broeders in Syrie en Irak.Ook nam hij van de gelegenheid gebruik om de Saudische monarchie, haar regionale politiek als haar resente militaire interventie in Jemen te verketteren en te bekritiseren

Gezien de behandelde onderwerpen als volgens velen jihadistische websites en blogs zou de opnamen de afgelopen week opgenomen zijn. Over het lot van al-Bagdaadi was al geruime tijd veel onduidelijkheid. Ik tweete op 30 december dat hij gewond was geraakt en ik tweete op 30 april dat hij binnen zeer korte termijn van zich zou gaan laten horen, en zoals ik baserend op mijn opgevangen inlichtingen voorspelde is dat vandaag bevestigd.

Na analyse van zijn opgenomen audio boodschap concludeer ik dat we binnenkort wellicht te maken kunnen krijgen met nieuwe Westerse als Arabische aanslagen. Die gepleegd gaan worden door de eed van trouw en loyaliteit gevers als door de lonewolf sympantisanten. Het grootste gevaar schuilt zich momenteel achter de eed van trouw en loyaliteit gevers, omdat het theologisch verboden voor hen is om de bevelen van de khalif naast zich neer te leggen.

Ik waarschuwde in het verleden als eerste tegen het gevaar wat zich schuilt achter de eed van trouw en loyaliteits gevers, terwijl velen dat over het hoofd hadden gezien of geen eens wisten wat het inhield. In Nederland hebben tientallen extremisten openlijk hun eed van trouw en loyaliteit aan ISIS afgestaan.

                                                                    


Dit houdt in dat zij na de gegeven eed direct onderdeel uitmaken van slapende cellen, die de leiding, ondercommandanten als de Westerse strijders met aanzien te alle tijden kunnen inzetten om aanslagen te plegen op geplande als spontane doelen. De eed gevers vormen op dit moment de grootste gevaar en ik ga ervan uit dat de AIVD alles onder controle heeft. Ik adviseer de AIVD om de door mij aangewezen aanslag gevoelige objecten en personen beter te beveiligen. 


Ik heb een strategie ontwikkeld waarmee de terroristische dreiging in Nederland binnen een tijdsbestek van twee jaar met minimaal 40 procent zal gaan dalen. Een effectieve rechtvaardige strategie waarmee deze ideologie op alle fronten met succes bestreden zal worden. 
             

Ook adviseer ik de AIVD om multifunctioneel personeel te werven die met hun overwaarde gelijk staan aan meerdere AIVD agenten. Een aanslag in Nederland kunnen we niet voorkomen maar we kunnen wel de aantallen daarvan op langere termijn reduceren. 

                             
                                                                                 
Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.