dinsdag 31 maart 2015

Cyber jihad gaande tussen Nederlandse Al Qeada en ISIS supporters en strijders op sociale media

                                                                     
                                                                   

                                         Artikel van onze terrorisme expert Chessy
                                                         

Is Al-Nusra vandaag de dag gematigd in de ogen van de VS?Na de opsplitsing van de diverse door de VS gesteunde rebellen groepen in Syrië zoals Harakat Hazm. Is de VS zoals in het verleden ook het geval was in Afghanistan, nu op zoek naar een nieuwe sterke bondgenoot. Die zij willen voorzien van alle logistieke hulp en wapens in de strijd tegen de regering van president Al Assad maar vooral tegen de terroristische organisatie – داعش - (IS).

De voor de VS meest strategische potentiële bondgenoot is de aan Al Qeada gelieerde Al Nusra front. Dit heeft meerdere redenen maar vooral de huidige concurrentie strijdt die de beiden invloedrijke groepen op alle fronten tegen elkaar voeren. De strijd is momenteel zo uit de hand gelopen. Dat de leiding van IS, de leiders van het al Al Nusra front tot dwalende murjia –een dwalende Islamitische sekte- verklaren en in sommigen gevallen zelfs tot afvalligen.


En de leiding van Al Qeada en Al Nusra weer op hun beurt de leiders van IS tot extreme Khawaridz –een extreem dwalende Islamitische sekte- verklaren. Terwijl de beiden organisaties baserend op hun methodiek eigenlijk gewoon twee kanten zijn van de zelfde medaille.


Het doel heiligt de middelenIn een  recent verschenen interview op de website van de denktank Counsel on Foreign Relations, zei James Clapper, de directeur van de Nationale Inlichtingendienst: 'Wat betreft Syrië is vandaag de dag een ieder die niet gelinkt is aan IS gematigd.  Dit is een opmerkelijke uitspraak want de maatstaaf om als gematigd of extreem gecategoriseerd te worden is niet IS maar de belleiding van de Takfristische methodiek.


De gevolgen voor Al NusraAls Al Nusra dit bondgenootschap met de VS aangaat dan zullen zij door velen jihadistische organisaties als afvalligen worden verklaard. Waardoor ISIS en haar bondgenoten een legitieme reden zullen hebben om een globale oorlog te voeren tegen Al Qeada en haar bongenoten. Behalve als Al Qeada haar dochter organisatie Al Nusra de rug toe keert en hen als dwalend verklaard.
Gebeurt dit niet dan zullen alle bekende Al Qeada theologen als Hannie sibahi, Abu Omar Al Hadouchi, Abu Qatada en Al Maqdisie als afvalligen worden verklaard. Wat inhoud dat de kans groot zal zijn dat ISIS hen zal gaan laten liquideren.Een mogelijke samenwerking zal ook gevolgen hebben voor de Westerse extremisten in het WestenDe gevolgen van een eventuele oorlog tussen Al Qeada en IS als gevolg van de eventuele bongenootschap van Al Nusra en de VS. Zal zeker ook voelbaar zijn in het Westen. Op sociale media wordt er veel gesproken over de nieuwe opgelaaide strijd
                                                                 

Deze recente verbale oorlog tussen de Taliban, Al Qeada en IS sympathisanten op sociale media was in het verleden heel hevig gevoerd. En had veel effect op hun onderlinge relaties en heeft veel stuk gemaakt. De strijd werd zo erg dat bepaalde Taliban en Nusra sympathisanten gevoelige informatie over IS sympathisanten op sociale media begonnen te verspreiden zoals u hier kan lezen  in mijn exclusieve artikel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.