dinsdag 16 juni 2015

Respect voor Burgemeester Broertjes voor zijn deelname aan het initiatief van Abu Hafs


Team Chessy

Burgemeester Pieter Broertjes is in opspraak geraakt nadat hij onlangs de vergelijking maakte tussen de emancipatie van Moslims als Bewust Moslim en de emancipatiebeweging van de rooms-katholieke arbeidersbeweging rond de oorlog. 
Ook vinden CDA-Kamerleden Oskam en Heerma het niet kunnen dat Broertjes zich heeft ingezet voor het initiatief van Abou Hafs, de woordvoerder van Bewust Moslim. Die zich volgens hen opruiend heeft uitgelaten, een anti-westerse boodschap verkondigd en aanwezig was bij demonstraties met ISIS-vlaggen. Meer diepgang hierover leest u in dit artikel.
Het is de tweede keer in korte tijd dat Broertjes Kamervragen over zich afroept in het kader van het moslimextremisme. In oktober vorig jaar vergeleek hij SyriĆ«gangers met joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Palestina vertrokken om daar te strijden voor hun staat IsraĆ«l. 
Maar ongeacht het feit dat we het niet eens kunnen zijn met de keuzes van de Nederlandse uitreizers, is het wel zo dat zij het als een emigratie naar het beloofde land -Levant- beschouwen. Dus ongeacht alles maakt de burgemeester vanuit het denkpatroon van de uitreizers wel een punt.
Ondanks alle commotie ben ik een voorstander van dit soort initiatieven die naar mijn mening een positieve werking hebben op de veiligheid. Ik ben van mening dat hoe meer intellectuele prominente personen als Abu Hafs naar buiten gaan, in dialoog gaan en een podium krijgen om zich te verdedigen, hoe meer de achterban zich verbonden zal gaan voelen met de maatschappij. 
Dit soort initiatieven behalen meer resultaat dan velen anti-radicalisering programma's die uiteindelijk zoals is gebleken de beoogde doelstellingen niet behalen. Ongeacht het feit dat we het niet eens kunnen zijn met bepaalde ideologische visies die Dhr.. Abu Hafs wellicht zou belichamen, vind ik het een goede zet van de burgemeester om zich hiervoor in te zetten. 
Chessy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.